Cenevre eylemi: Tecritle 15 Ağustos’un intikamı alınıyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması amacıyla BM önünde süren eylemde konuşan CDK-Ge Eşbaşkanı Mehmet Latif Çelebi, “'Önderliğimizden 29 aydır haber alınamaması insanlık dışıdır ve uluslararası hukuka aykırıdır.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik mutlak tecridi kırmak ve özgürlüğünü sağlamak amacıyla Kurdistanlıların BM Ofisi önündeki eylemi bu haftada devam etti.

25 Ocak 2021'den bu yana her çarşamba günü İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde oturma eylemi gerçekleştiriliyor. “Dem dema azadiyê ye” hamlesi kapsamında Nations meydanında düzenlenen eylemde bu hafta 15 Ağustos Atılımı selamlandı. 

15 Ağustos Atılımı'nın öncü Komutanı Egîd (Mahsum Korkmaz) şahsında bir dakikalık saygı duruşu ardından basın açıklaması gerçekleştirildi.

Eylemde konuşan Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK-Ge) Mehmet Latif Çelebi, Kürt Özgürlük Hareketi'nin başlattığı mücadelenin Ortadoğu’da özgürlük umudu yarattığını söyledi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride işaret eden Çelebi, "29 yıl önce faşist zihniyetin beyninde patlayan kurşunun intikamını tecritle almaya çalışan bir zihniyetle karşı karşıyayız" dedi.

Çelebi sözlerini şöyle sürdürdü: “Avrupa Konseyi (AK), Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT), Birleşmiş Milletler başta olmak üzere Avrupa kurumlarının tecrit uygulamasındaki rolü bir kez daha ortaya çıkmıştır. Önder Apo şahsında Kürtler ve diğer halklara yönelik tecride karşı durmak ve Önder Apo’nun özgürlüğünü talep etmek, Kürt halkı başta olmak üzere tüm Ortadoğu halklarının özgürlüğünü sağlanmasını talep etmektir.”

Çelebi'nin konuşması sonrası sırtlarını BM'ye dönen Kurdistanlılar, oturma eylemine geçti.