Corbeil’de ‘Önder Apo’ya Özgürlük’ eylemi

Paris’in Corbeil banliyösünde bir araya gelen TCŞ ve TekoJIN üyeleri, Halklar Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için eylem yaptı.

Fransa’nın başkenti Paris’e bağlı Corbeil banliyösünde belediye binası önünde bir araya gelen Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Tekoşer (TekoJIN) üyeleri, Halklar Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için “Cenga Azadiyê Serbixînin” hamlesi kapsamında yürüyüş gerçekleştirdi.

Abdullah Öcalan’ın posterleri ve PKK flamaları ile merkezi tren istasyonuna doğru yürüyüşe geçen gençler, burada Kurdistan Devrim Şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Belediye binası önünde TCŞ adına bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Önder Apo, uluslararası bir komployla 24 yıl boyunca ağırlaştırılmış tecrit ve işkence koşullarında İmralı Adası’nda müthiş bir direniş gösterirken, Kurdistan Özgürlük Hareketi ve gerilla, Türk faşizmine ve özel savaş politikalarına boyun eğmiyor. CPT, Avrupa Konseyi ve Birleşmiş Milletler gibi uluslararası kurumlar, iki yıldır haber alınamayan Önder Apo’ya karşı uluslararası hukuka aykırı tutumlar sergileyenlere karşı hiçbir tepki göstermiyor ve Türk faşizminin ilerlemesine izin veriyor. Önder Apo’ya gönderilen tehdit mektupları, biz Kürt gençlerinin bu durumu normal bir durum olarak ele almamak gerekir” denildi.

Açıklamanın devamında ise Avrupa’daki Kurdistan gençliğinin her yerde ayağa kalkması ve her alanda Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için eylem seferberliği çağrısında bulunuldu.