GÖRÜNTÜLÜ

Coruna'da 3. Yol tartışıldı, gerilla direnişi selamlandı

İspanya Coruna'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 3. Yol paradigması tartışıldı. Etkinlikte Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü için mesajlar verilirken, gerilla direnişi selamlandı.

ÖZGÜRLÜK HAMLESİ

Küresel düzeyde süren ‘Abdulah Öcalan’a Özgürlük’ hamlesi kapsamında İspanya'nın Coruna kentindeki ‘La Revolteria’ Sosyal Merkezi tarafından bir seminer düzenlendi. Merkezin binasında düzenlenen seminerde, Türk devletinin kuruluşu ve cumhuriyetin nitelikleri, darbeler ve Kürt özgürlük hareketi başlıkları tartışıldı. Türk devlet yapısı ve Ortadoğu sistemlerinin ele alındığı seminerxe, alternatif olarak ‘Demokratik Konfederalizm’ paradigması ekseninde inşa edilen Rojava Devrimi ve özerk yönetimin yapısı tartışıldı. Yine kavramsal olarak 3. Dünya Savaşı’ ve Abdullah Öcalan’ın 3. Yol paradigması tartışıldı. Seminerin son bölümünde, Kürt dostları tarafından başlatılan ve tüm dünyada süren ‘Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm’ kampanyasının Kürt halkı açısından önemi anlatıldı.

Seminer sonrası La Revolteria Sosyal Merkezi adına ‘Abdullah Öcalan’a Özgürlük’ hamlesine dönük bir mesaj paylaşıldı. Seminer etkinliğinin küresel hamle kapsamında gerçekleştiği belirtilerek, "Kürdistan’daki savaşı anladığımızı ve Kürt halkının lideri Abdullah Öcalan’ın fikirlerinin öneminin farkında olduğumuzu belirtmek isteriz. Şu anda Kürdistan’da direniş içerisinde bulunan tüm yoldaşları selamlıyoruz” denildi.

 Kürt özgürlük gerillasının selamlandığı etkinlik “Bijî Serok Apo” sloganı ile tamamlandı.