CPT önünden tepki: Eylemlerimizi üst boyuta taşırız!

İmralı tecridine karşı CPT önünde buluşan Kurdistanlılar, "Sonuç alamazsak eylemlerimizi bir üst boyuta taşıyacağız" dedi.

Kurdistanlıların CPT önündeki oturma eylemi 2. gününde devam ediyor.

"İmralı’da neler oluyor, tecride son, Kürt Halk Önderi Öcalana’a özgürlük" eyemininin ikinci gününde, eylemi Güney Almanya’nın Frankfurt, Darmstadt, Mainz, Gissen, Mannheim, Hanau, Saarbrücken ve Rüsselsheim’de yaşayan Kurdistanlılar devraldı.

Güney Almanya’da yaşayan Kurdistanlıların yanı sıra Avrupa’da sürgün yaşayan Kürt siyasetçileri de oturma eylemine katıldı.

Oturma eylemine CPT binası önünde start verildi. Güney Almanya FCDK-KAWA Federasyonu Eşbaşkanı, KOMAW Darmstadt temsilcisi ve Kürt siyasetçi Aziz Tunç birer konuşma yaptı.

Konuşmalarda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dair endişelerin derhal giderilmesi gerektiği belirtildi.

FCDK-KAWA Federasyonu Eşbaşkanı Mehmet Çoban, "Eğer İmralı ile avukatları üzerinden doğrudan bir görüşme sağlanamazsa bizler FCDK-KAWA federasyonu olarak eylemlerimizi bir üst boyuta taşıyarak yaşamımızın her alanını serhildana dönüştüreceğiz" dedi.

Kürt Yazar ve Siyasetçi Aziz Tunç da "Bu belirsizlik her gün Kürt halkını daha da öldürüyor ve CPT buna artık bir son vermeli" dedi.

Tunç, "İmralı’da neler oluyor? İmralı’da herhangi bir görüşün olmadığına dair edindiğimiz bilgiye rağmen CPT neden görüş yapılmış gibi bir izlenim yarattı? Bu bilgi kirliliği ile ne amaçlanıyor" dedi.

KOMAW Darmstadt temsilcisi Murşide Oltan da "Önderliğimiz ile ilgili CPT'nin yapacağı bu açıklamalar ile durmayacağız. Bunun tek bir çözümü var, o da avukalarının bir an önce İmralı'ya gitmesi" dedi.

Oturma eyleminin ikinci etabı bugün tamamlandı. Yarın sabah saat 10:00'da Güney Almanya 2. bölgesi olarak bilinen Stuttgart,  Esslingen, Heilbronn,  Freiburg, Lahr, Nürnberg,  München ve Bodensee'den gelen Fed-Gel Federasyonu bileşenleri devralacak.