Darmstadt’da Ekim Şehitleri anması

Darmstadt’da Adar Amed ve Bêrîtan şahsında Ekim Şehitleri anıldı.

Türk devletinin 20 Eylül 2020 yılında Amed’e saldırısında iki yoldaşı ile birlikte şehit düşen YJA-Star komutanlarından Adar Amed (Hatice Ay) ve KDP’nin 1992’de Türk devleti birlikte Başûrê Kurdistan’a saldırısında şehit düşen Bêrîtan (Gülnaz Karataş) şahsında tüm Ekim Ayı Şehitleri için anma gerçekleştirildi.

Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşundan sonra Adar Amed’in abisi Şerafettin Ay bir konuşma yaptı. Kardeşi şahsında tüm şehitleri saygıyla andığını ifade eden Ay, “Heval Adar, küçüklüğünden beri bu hareketin sempatizanıydı. Babam Abdullah Ay, kontraların saldırısında şehit düştü. 2008’de Amed’de gerilla saflarına katıldı ve 20 Eylül 2020’de şehit düştü. Şehadetiyle başımız diktir. Onların sayesinde ayaktayız” dedi. Şerafettin Ay, konuşmasının ardından şehit Adar’ın şehit düşmeden önce arkadaşı Zerya’ya yazdığı mektubu okudu.

TJK-E adına ise Medya Mêrdîn de “Adar, Bêrîtan, Rojhat ve Erdal arkadaşlar şahsında tüm Özgürlük Şehitlerini anıyorum” derken, bu kahramanların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesiyle kendilerini gerçekleştirdiklerini, özgür kadın ve özgür bir toplum yarattıklarını ifade etti. “İşgalciliğe ve ihanete karşı direniyoruz” diyen Mêrdîn, bu anlamda Bêrîtan’ın bir çizgi olduğunu vurguladı. Devamla, “Bêrîtan düşmana baş eğmeyen, her yerde direnen kadın çizgisidir. Bugün de Avaşîn, Zap ve Metîna’da Bêrîtan yoldaşın çizgisinde savaşıyorlar ve büyük başarılar elde ediyorlar.

Konuşmalar ardından Ekim Şehitleri üzerine hazırlanan sinevizyon izletildi. Anma, 10 Ekim günü Strasbourg’da gerçekleştirilecek 3 günlük çadır eylemine katılım çağrısı ardından “Şehîd namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganıyla son buldu.