İşgal saldırıları Almanya kentlerinde kınandı

İşgalci Türk ordusunun JIN TV çalışanlarının aracına yönelik saldırı özelinde Rojava ve Başûre Kurdistan’da gerçekleştirdiği saldırılar Almanya’nın Darmstadt, Münih ve Saarbrücken şehirlerinde kınandı.

MÜNİH

Almanya’nın Münih şehrinde bir araya gelen Kürtler, uluslararası kurumlara çağrıda bulunarak Rojava ve Başure Kurdistan’da işgalci Türk devletinin saldırılarının durdurulması için baskının arttırılmasını istedi.

Münih Gençlik İnisiyatifi ve DKTM’nin çağrısıyla Stachus Meydanında bir araya gelen Kürtler, saldırıları kınayak bir basın açıklaması okudu.

Eylem boyunca “Kürdistan’da katliamlara son”, “Şehid Namırın” ve Bimre Ixanet” sloganları atıldı.

DARMSTADT

Darmstadt’ta da Kürtler Türkiye’nin SİHAlarla yaptığı saldırıları protesto etti.

Saat 18’de şehir merkezindeki Luisenplatz’da bir araya gelen Kürtler, Özgürlük Mücadelesinde şehit düşenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Burada okunan basın açıklaması ve konuşmalarda Türkiye’nin Rojava ve Başure Kurdistan’da gerçekleştirdiği saldırıların insanlığa karşı suç teşkil ettiği dile getirildi.

Eylemciler sık sık “Katil Erdoğan”, “Biji Rojava” sloganları attı.

SAARBRÜCKEN

Saarbrücken'de Şirin Elemhuli Kadın Meclisi ve DKTM öncülüğünde işgalci Türk devletinin saldırıları protesto edildi. 

Europa Galeri önünde toplanan eylemciler özellikle Türk devletiyle işbirliği halinde olan KDP'yi protesto ederken sık sık "Bimre Ixanet" ve "Katil Erdogan" sloganları atıldı.