Delal Nurhak ve Rojhad Karakoçan Hamburg’da anıldı

Hamburg Halk Meclisi, KJK Yürütme Konseyi Üyesi ve PAJK Meclis Üyesi Şehit Delal Nurhak ve Şehit Rojhad Karakoçan’ı Harbug’da yaptıkları etkinlik ile andı.

Almanya’nın Hamburg kentinde faaliyet yürüten Hamburg Halk Meclisi, KJK Yürütme Konseyi Üyesi ve PAJK Meclis Üyesi Şehit Delal Nurhak ve Şehit Rojhad Karakoçan’ı Hamburg’da bulunan Phonix Düğün Salonunda gerçekleştirdiği etkinlik ile andı. Anmaya Şehit Aile Kurumu (KOMAW), Almanya Kürt Kadın Hareketi (YJK-E) ve yüzlerce Kürdistanlı katılırken, anmanın yapıldığı salona PKK bayrakları ve şehitlerin posterleri asıldı. İlk olarak Kürdistan ve Devrim Şehitleri adına yapılan bir dakikalık saygı duruşu İle başlayan etkinlikte yüzler sık sık “Şehit Namırın”, “Biji Serok Apo”, “Kürdistan Faşizme Mezar Olacak” sloganları atıldı.
KADINLAR DİRENİŞ BAYRAĞINI YÜKSELTTİ
Şehit Delal Nurhak ve Rojhad Karakoçan’ın direnişleri önünde saygı ile eğildiklerini belirten HDP eski Milletvekili Selma Irmak, Kürdistan devrimin büyük bedellerle inşa edildiğine dikkat çekti. Bu mücadele sahip çıkılmasının altını çizen Irmak, “Halk dağa çıkan ilk yoldaşlarımızın daha ne yapacağını bilmiyordu ama bu devrimci kadınlar bir bayrak göğe yükselti. Direniş bayrağını, özgürlük bayrağını, tüm yönleriyle feminist bir isyanla direndiler. Yoldaşları İle sırt sırtta verin direnen kadınların direniş ışınları bugün önümüzü aydınlatıyor” dedi.
Anma slogan ve alkışlar eşliğinde son buldu.