YJAD: Kürt medyasına yönelik saldırılara son verin!

Demokratik Alevi Kadınlar Birliği (YJAD), Kürt medyasına yönelik Belçika’da düzenlenen bakınları kınayarak, “Özgür basına yönelik bu saldırılarına son vermeye” çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan Demokratik Alevi Kadınlar Birliği, Belçika’da Stêrk TV ve Medya Haber stüdyolarına yönelik baskınların bir süre önce Türk Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Brüksel ziyaretinin ardından gelmesinin tesadüf olmadığına dikkat çekti. 

Açıklamada, “Kürtlerin ve farklılıkların sesi olan, doğru habercilik ilkesi ile AKP rejiminin her türlü yalan ve özel savaş yayıncılığını boşa çıkaran Stêrk TV, Medya Haber TV'ye ve basın çalışanlarına yönelik saldırıyı esefle kınıyoruz” denildi. 

Baskınları “Avrupa ülkelerinin özellikle de Brüksel'in bir politik ayıbı olarak” gördüklerini belirten Alevi Kadınlar Birliği, şunları ekledi: “Bu ayıptan bir an önce vazgeçerek Medya Haber'e ve Stêrk  TV'ye, bir bütün Kürt gazetecilerine yönelik, özgür basına  yönelik bu saldırılarına son vermeleri çağrısında bulunuyoruz. Demokratik kamuoyu, Avrupa'nın başkenti Brüksel'de böylesi bir hukuksuzluğun ve basına karşı suçun açıkça işlenmesine sessiz kalmamalıdır.”