Demokratik Modernite Konferansı: Abdullah Öcalan çıkış yolu sunuyor

Demokratik Modernite Akademisi atölye çalışmaları ile devam ediyor. Kapitalist modernitenin yarattığı sorunlara dikkat çekilen atölyelerde, krizlerden çıkış yöntemi olarak ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigması işaret edildi.

Demokratik Modernite Akademisi’nin “Özgürlük Sanatı-Örgütlenme ve Kolektif Direniş Stratejileri” sloganıyla İsviçre’nin Basel kentinde düzenlediği konferans ikinci gününde devam ediyor. Basel Demokratik Kürt Toplum Merkezinde düzenlenen konferansa Avrupa, Afrika, Latin Amerika ve Asya’da çok sayıda örgüt katılıyor.

Kapitalist modernitenin büyüyen krizi, krizden çıkış yolları ve çözüm perspektiflerinin ele alınıp tartışıldığı konferansta, farklı kıtalardaki toplumsal hareketler arasındaki boşlukların doldurulması, ortak perspektiflerin genişletmesi ve stratejik direniş hatlarının birlikte örülmesi amaçlanıyor.

KAPİTALİST MODERNİTENİN YARATTIĞI SORUNLAR ELE ALINIYOR

Konferansın ikinci günü, sabah saatlerinde farklı konularda gerçekleştirilen atölye çalışmaları ile başladı. “Tarih ve direniş”, “Jineoloji perspektifinden kadınların özgürleşmesi ve demokratik sosyalizm”, “21. yüzyılda ulus ötesi sınıf mücadelesi”, “Demokratik Gençlik Konfederalizmi: Kapitalist moderniteye karşı mücadelede gençlik” başlıkları altında düzenlenen atölyelerde, Avrupa, Latin Amerika, Afrika, Asya’dan gelen örgütler kapitalist modernitenin yarattığı sorunlar üzerine sunumlar yaparak, yaşanan krizlerden çıkış yöntemleri üzerine tartışmalar yürüttü.

Kapitalizmin ve ulus devlet ideolojisinin günümüzde yarattığı sorunlar, düzenlenen atölye çalışmalarının da merkezinde yer alırken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Demokratik Konfederalizm ve demokratik ulus paradigmasının önemine dikkat çekildi. Atölyelerde dünyanın farklı yerlerinde mücadele eden örgütlerin uluslararası bir dayanışma ağı kurması ve bu ağın güçlendirilmesinin önemine de değinildi.

 Konferansın öğleden sonraki bölümünde ise “Yerel Demokrasi ve Ekoloji” konulu bir panel düzenlenecek.

 Konferansın yarınki programı ise şu şekilde:

 "09:30 – 11:00 Panel: Sosyalizm fikri- Bir yenilenmeye doğru
- 21. Yüzyıl: Kadın Devrimi Çağı
- Sosyalizmde ısrar etmek, insanlıkta ısrar etmek demektir
11:30 – 15:30 Örgütlenme ve enternasyonalizm
- Dokuma alternatifleri deneyimi
- Kolombiyaʼda halkın gücünü inşa etmek
- Filipinler'de devrimci örgütlenme perspektifleri
- Kurdistan Özgürlük Hareketinden kazanımlar, zorluklar ve perspektifler."