5 kentte “Özgürlüğü sağlama zamanı” eylemi-YENİLENDİ

Hollanda’nın Den Haag, Avusturya’nın Graz, Fransa’nın Bordeaux, İsveç'in Malmø kenti ile Avusturya'nın başkenti Viyana'da “10 Ekim Dünya Öcalan’a Özgürlük Günü” vesilesiyle eylem düzenlendi.

“10 Ekim Dünya Öcalan'a Özgürlük Günü” nedeniyle Danimarka, İsvec’in Helsingborg, Malmø ve Göteborg kentlerinden Kürdistanlıların katılımı ile bir araç konvoyu ve yürüyüş düzenlendi.

20-30 araca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri asıldı. Malmø’nün sınıra yakın bir otoparkında Helsingborg ve Malmø grubunun konvoya katılımıyla Triangetorget meydanına gelen halk Möllevangsorget meydanına yürüdü.

“Öcalan - Kürdistan”, “Biji Serok Apo” sloganlarının atıldığı yürüyüş ardından da Möllevangsorget meydanında bir miting yapıldı.

Mitingde yapılan konuşmalarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özgürlüğüne kavuşana kadar eylemlerin süreceği belirtildi.

Eylem “Biji Serok Apo”, “Be Serok jiyan nabe” sloganlarıyla sona erdi.

VİYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da da “10 Ekim Dünya Öcalan’a Özgürlük Günü” yürüyüş ve mitingi düzenlendi.

Viyana Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin organize ettiği Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ) ve Mücadeleci Genç Kadınlar Hareketi (TEKO-JIN) ve Viyana Kürt Kadın Hareketi’nin (YJK -S) katıldığı eylem için halk Opera önünde bir araya geldi.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan yürüyüşte “Öcalan’a özgürlüğü, işgale ve katliamlara son” yazılı pankart taşındı.

Bildirilerin de dağıtıldığı yürüyüş ardından Heldenplatz’da bir miting düzenlendi.

Civawa Azad Eşbaşkanı Xalis Sever yaptığı konuşmada “Öcalan özgür olmadan Kürt halkı başta olmak üzere Ortadoğu halkları özgür olamaz. Ortadoğu ve Türkiye halklarının özgürlüğü Öcalan’ın özgürlüğünden geçiyor” dedi.

Miting marşlar ve sloganlarla sona erdi.

DEN HAAG

Hollanda’nın Den Haag kentinde düzenlenen eylem ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talep edildi.

Den Haag Central istasyonu karşısında yapılan eylemde PJAK adına yapılan konuşmada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talep edilerek, sistematik tecride dikkat çekildi.

Kürt siyasetçi Hüseyin Yıldız da mitingde bir konuşma yaptı.

Eylemciler uluslararası topluluğa sesini yükseltme, Avrupa Konseyi, CPT’ye Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın tecridini sona erdirmek için Türkiye'deki hükümetle sorunu gündeme getirmeye çağırdı.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde de “10 Ekim Dünya Öcalan’a Özgürlük Günü” kapsamında eylem düzenlendi.

CDK-Bordeaux öncülüğünde gerçekleştirilen eyleme yüzlerce Kürdistanlı katıldı. Place de la Bourse’da başlayan yürüyüş Victoire Meydanı’nda sona erdi. Burada yapılan konuşmalar ardından eylem ise sloganlarla bitti.

GRAZ

Avusturya’nın Graz kentinde de “10 Ekim Dünya Öcalan’a Özgürlük Günü” kapsamında bir eylem düzenlendi. Südtirolerplatz’da düzenlenen eyleme Avusturyalılar da katıldı.

Türk devletinin Kürdistan’da uyguladığı faşizmin kınandığı pankartların da taşındığı eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü istendi. Eylemde bildiriler okundu ve dağıtıldı.