Den Haag ve Toronto’da Kürt gençlerinden tecride karşı eylem

Hollanda’nın Den Haag kentinde Kürt gençleri, İmralı tecridini protesto etmek için bir eylem gerçekleştirdi. Kanada’nın Toronto kentinde de aynı amaçla bir eylem düzenlendi.

Avrupa gençlik hareketleri TCŞ ve TekoJIN koordinasyonları öncülüğünde Den Haag tren garında düzenlenen eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talep edildi.

Çerxa Şoreşê marşı ile başlayan eylem sırasında sık sık “Bijî Serok Apo” , “Ciwan fedaiyê Rêber APO ne!” ve “Bijî Berxwedana Gerîla’’ sloganları atıldı.

Pazartesi günü gerçekleşen eylemde gençlik hareketleri son olarak Avrupa’da yaşayan tüm devrimci gençleri, “Cenga Azadiyê Serbixin” hamlesi kapsamında Abdullah Öcalan için alanlara çağırdı.

TORONTO

Kanada’nın Toronto kentinde Pazartesi akşam saatlerinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde bir araya gelen Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ) üyesi gençler, daha sonra şehir merkezinde bulunan tramvaylara ‘Önder Apo’ya özgürlük’ yazılı kağıtları astı.

Şehir merkezindeki birçok tramvayda bu eylemi gerçekleştiren gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için mücadeleyi büyütmeye çağırdı.