Diriliş Bayramı Darmstadt’ta kutlandı

Yüzlerce Kurdistanlı Darmstadt’ta bir araya gelerek, 44 yıllık özgürlük mücadelesinin kahramanlarını selamladı.

Almanya’nın Darmstadt kentinde yaşayan Kurdistanlılar bir araya gelerek dirilişin yıl dönümünü selamladı.

Rödermark’ta bir araya gelen yüzlerce Kurdistanlı, dirilişi büyük bir coşkuyla kutladı.

Sahne moderatörlüğünü Canda Karker’in yaptığı kutlama etkinliği, saygı duruşu ile başladı. Daha sonra genç aktivistler bayrak ve dövizlerle salona girdi.

Kutlamada 44 yıllık Kurdistan Özgürlük Mücadele tarihinde şehit düşen kahramanlara atfen konuşmalar yapıldı; bu onurlu mücadele geleneğinin insanlık tarihine ışık tuttuğu belirtilerek dünya devrim örgütlerinin ilham kaynağı haline gelen Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigmasına vurgu yapıldı. 

Siyasetçi Baz Qewm de “44 yıllık mücadelenin önemine vurgu yaparak “Yok olmakla yüz yüze kalan Kürt halkının kimliği ve kültürünün bugünlere taşınmasını bu 44 yıllık mücadeleye borçluyuz. Biz Kürtler bu onurlu mücadelenin yürekli kahramanları sayesinde bugünlere geldik. Biz dahil gelecekteki jenerasyonlar bunu asla unutmayacağız. Önder Apo düşünce ve fikirleriyle geleceğimize ışık tuttu. Bizim PKK’yi bir umut hareketi olarak gördüğümüz gibi bütün dünya devrim hareketleri de Önder Apo’nun fikir ve düşünceleri etrafında birleşerek, Hareketimizi benimsiyor ve ilgi duyuyor. Bu vesileyle İmralı tecrit ve izolasyon politikasını şiddetle kınıyoruz ve CPT’nin İmralı’ya ilişkin politikasını da asla kabul etmiyoruz. Gün alanlara çıkarak Önder Apo’ya sahip çıkma günüdür” dedi.

Konuşmaların ardından Hareket’in önder kadroları ve kahramanlarını anlatan bir sinevizyon gösterimi yapılırken sahne programında yer alan sanatçılar Hozan Diyar, Hozan Binevş, Koma Azad ve Koma Bezar da kilamlarıyla coşku kattı.