Diriliş Bayramı Freiburg’da kutlandı

Freiburg’da yaşayan Kurdistanlılar, 15 Ağustos Atılımı’nın 39. yıl dönümünü açık alanda düzenlediği etkinlikle kutladı.

Kürt halkının Diriliş Bayramı olan 15 Ağustos 1984 Atılımı, 39’uncu yılı vesilesiyle Almanya’nın Freiburg kentinde kutlandı.

Şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulurken, “Onlar yolumuzu aydınlatıyor” denilirken, kitle ise “Şehîd namirin sloganı attı.

Freiburg Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanları, Kürt Halk Önderi başta olmak üzere dört duvar arasında direnen tüm tutsakların, dört parça Kurdistan’da halkını savunmak için bedenlerini siper ederek savaşan özgürlük savaşçılarının ve diasporada yaşayan Kürtler şahsında tüm Kürt halkının diriliş bayramını kutladı. “O ilk kurşun Kürt’ün beyninde de patlamıştır” diyen Eşbaşkanlar, “Çünkü bizi ölüm uykusundan uyandırdı. Ölü Kürt’ü diriltti. Bu yüzden 15 Ağustos Diriliş Bayramı, Egîdlerin ruhuyla bugün dağlarda ve zindanlarda direnen binlerce Egîd’e kutlu olsun” dedi.

Etkinliğe katılan Siyasetçi Abdullah Demirbaş’ın da konuşması sonrası kitle, Hozan Axîn, Hozan Bîrhat ve Hozan Şivan Amûdê’nin söylediği “Lêxe Gerîla”, “Vaye PKK Rabû”, “Em nadin Kobanê” gibi direniş şarkıları eşliğinde halay çekti.