Dortmund’da PKK yasağı protesto edildi

Almanya’nın Dortmund kentinde TEKO-JIN ve TCŞ aktivisti gençler, Almanya’daki PKK yasağını protesto etti ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebini yükseltti.

Jinên Ciwanên Têkoşer (TEKO-JIN) ve Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) aktivistleri, Almanya’nın Dortmund kentinde PKK yasağını protesto etti, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebini dile getirdi.

“Tecride, İşgale, Faşizme Son: Bi Hev Re Serhildan” şiarıyla düzenlenen eylemlerin ilki öğlen saatlerinde merkez tren istasyonu önünde başladı.

TEKO-JIN ve TCŞ aktivistleri, Kürdistanlılar ve enternasyonalist gençlerin katılımı ile düzenlenen mitingde yasak protesto edilirken, yapılan açıklamalarda PKK yasağının bir an önce kaldırılarak, Alman devletinin Kürt halkına karşı düşmanca tutumunu sona erdirmesi istendi. Eylem halay ve sloganlarla sona erdi.

Günün ikinci etkinliği ise sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Gençler son olarak ise akşam saatlerinde Kürt Halk Önderi Öcalan’ın fiziki özgürlüğü hedefiyle bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Almanca ve Kürtçe, “Öcalan’a özgürlük” sloganlarının atıldığı yürüyüş, gençlerin her anın eylem anı, her yerin eylem yeri olduğunu ve bundan sonra da eylemlerine büyüterek devam edecekleri açıklaması ile sona erdi.