Dresden ve Leipzig’de: Kürt soykırımına sessiz kalanlar utansın

Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik soykırım saldırısı yapan Türk devleti ve buna sessiz kalan uluslararası kamuoyu Dresden ve Leipzig’de kınanırken, Rojava Devrimi’ni sahiplenme çağrısı yapıldı.

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarla gerçekleştirdiği katliamlar Almanya’nın Dresden ve Leipzig kentlerinde protesto edildi.

DRESDEN

Dresden Demokratik Kürt Toplum Meclisi (DTKM) çağrısıyla Albertplatz’da toplanan Kurdistanlılar, Türk devletinin saldırılarını protesto etti. Kitle adına Dresden DTKM Eşbaşkanı Bekir Apak bir konuşma yaptı. Saldırıları kınayan Bekir Apak, “Qamişlo Kantonu Eşbaşkanı Yusra Derwêş, Yardımcısı Leyman Şiwêş ve Qamişlo Meclisi Üyesi Firat Tûma Türk dronları ile şehit edildiler. Bu sıradan ve ilk bir olay değildir. Rojava’da Türk devletinin saldırıları her gün sürmektedir. Salı günü, yani 20 Haziran’da Türk devletinin bu canice saldırıları devam etti. DAİŞ, saldırıları ile Rojava halkına geri adım attıramadı ancak bugün Türkiye saldırıları ile geri adım attırmak istiyor. Kürtleri katletmek ve yok etmek istiyor. Bunun için de her şeyi yapıyor. Rojava’daki halkımıza karşı hava saldırılarıyla, Kurdistan’ın diğer parçalarında kimyasal silahlar kullanarak bunu gerçekleştirmeye çalışıyor. Biz burada Türk devletinin saldırılarını kınıyoruz ve bunu kabul etmiyoruz. Türk faşizmine karşı dört parça Kurdistan’da ve Avrupa’da ses çıkarmak gerekir. Kendisine insanım, insan haklarından yanayım diyen her birey, her çevre ve güç, Erdoğan diktatörlüğüne ve AKP-MHP iktidarına karşı ses çıkarmalıdır. Çünkü bugün bu saldırılar sadece Kürtlere karşı gerçekleşmiyor; insanlığa karşı gerçekleşiyor. Türk devletinin Kürt halkına karşı gerçekleştirdiği faşist ve cani saldırıları kınıyoruz. Biz bu saldırılara karşı boyun eğmeyeceğiz ve AKP-MHP rejimi, Erdoğan diktatörlüğü, Türk devlet faşizmi yıkılana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Berxwedan jiyan e! (Direnmek yaşamaktır) Şehîd namirin!”
Yapılan açıklama sonrası kitle, “Faşist TC Kurdistan’dan defol”, “Şehîd namirin”, “Diktatör Erdoğan”, “Bijî berxwedana Rojava” sloganları attı.

LEIPZIG

Leipzig’de kötü hava şartlarına rağmen bir araya gelen Kürtler ve dostları faşist Türk devletinin Rojava’yı Kürtsüzleştirme politikaları karşısında uluslararası sessizliğini protesto amaçlı merkez tren istasyonu karşısındaki alanda miting düzenledi.

Mitingde Rojava Solibündnis Leipzig, Women Defend Rojava ve Gemeinsam Kampfen’ın mesajları okundu. Açıklamalarda, AKP başkanı diktatör Erdoğan'ın seçimlerde Bakurê Kurdistan'da uğradığı hazimetten sonra Kürtlere yönelik soykırım sahasını genişleterek sürdürdüğü, gerek bölge devletleri gerekse uluslararası devletlerin demografi değişikliğine ve soykırım savaşına karşı sessizliği kınandı. Kürt halkının ve evlatlarının Rojava’da dünya halklarının başına bela olan DAİŞ çetelerini yenilgiye uğratarak insanlık onurunu koruduğu ve faşist Türk devletinin bunu hazmedemediği kaydedildi. Özellikle DAİŞ çetelerinin yargılanacağı açıklaması üzerine Rojava’ya saldırıların arttığına işaret edilen açıklamada, Kürt soykırımına sessiz kalanların bundan artık utanç duyması ve harekete geçmesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, Kürt halkı ve dostları olarak soykırım savaşı durduruluncaya kadar alanlarda olacağız. Bu saldırıları rutin hale getirerek bizleri susturamazsınız. Rojava Devrimi bir kadın devrimidir ve bunu koruyacağız” denildi.