GÖRÜNTÜLÜ

Duisburg'da halk işgal saldırılarına karşı alanlara çıktı

Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarına karşı Duisburg'da Kürtler ve dostları alanlara çıktı.

İşgalci Türk devletinin Kürt halkını hedef alan işgal ve soykırım saldırılarına karşı Almanya'nın Duisburg kentindeki Kürdistanlılar ve dostları alanlara çıktı.
DKTM'nin çağrısıyla tren garı önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, Türk devletinin saldırılarını protesto etti.


Eylemdeki açıklamalarda Türk devletinin yaşadığı tıkanıklık ve çaresizliği örtbas etmek için saldırdığına dikkat çekilerek "Bu katliam saldırılarına geçit vermeyeceğiz” mesajı verildi.

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Bu saldırılar, Kürdistan'ın güneyindeki Şengal ve Rojava'daki bölgeleri hedef alıyor ve halkların özgürlüğünü ve kazanımlarını ortadan kaldırmayı amaçlıyor. İşgal ve soykırım, Türk devletinin Kürdistan'a karşı yürüttüğü politikanın bir parçasıdır. Bölgesel devletler ve uluslararası güçler bu saldırılara göz yumuyor veya aktif olarak destekliyor. Amaç, Abdullah Öcalan'ın ortak yaşam paradigmasını ortadan kaldırmak, Kürt halkını, Ortadoğu'yu ve insanlığı özgürlüğe götüren yolu kesmektir."

Eylemde sık sık “Kahrolsun TC faşizmi”, “İşgale dur de, insanlığı koru”, “Türk ordusu Kürdistan'dan defol”, "Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana gerîla" sloganları atıldı.