Duisburg’da soykırım saldırıları protesto edildi

İşgali Türk devletinin Başûrê Kurdistan ve Rojava’daki soykırım saldırıları ve KDP ihaneti Almanya’nın Duisburg şehrinde protesto edildi.

Duisburg DKTM ve Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi'nin çağrısıyla saat 16’da Duisburg Tren Garı önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, soykırım saldırılarına karşı bir miting düzenledi.

Saygı duruşuyla başlayan eylemde DTKM ve Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi adına konuşmalar yapıldı.

Eylemde Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi tarafından yapılan bir basın açıklaması okundu. Açıklamada "23 Ağustos'ta bir Türk insansız hava aracı, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Bölgesi'ndeki (AANES) Qamişlo ve Amüde arasındaki yolda kadın kanalı Jin TV'ye ait bir aracı bombaladı. Bu hedefli saldırıda şoför Necmedin Feysel Hec Sinan hayatını kaybederken Jin TV muhabiri Delila Egid ağır yaralandı.

Türk insansız hava araçları Suriye üzerinde ABD ve Rusya'nın kontrolündeki hava sahasında herhangi bir engelle karşılaşmadan hareket etmektedir.

Türkiye son üç yılda Suriye'nin kuzey ve doğusundaki özerk bölgede insansız hava araçlarıyla yaklaşık 200 saldırı gerçekleştirdi. Dêrik'ten Şehba'ya kadar katil insansız hava araçları tarafından bombalanmayan neredeyse hiçbir yer kalmadı.

Saldırılarda özerk yapıların temsilcileri, muharip birliklerin üyeleri ve sivil halk hedef alındı ve yüzden fazla kişi hayatını kaybetti” denilen açıklamada Türk devletinin bölgedeki savaş suçlarını belgeleyen ve yayınlayan gazetecilerin hedef alındığı belirtildi. Açıklamada uluslararası kuruluşlara saldırılara karşı tavır alma çağrısı yapıldı.

Eylem boyunca, “Kürdistan’da katliamlara son”, “Biji Serok Apo”Faşist Türk devleti Kürdistan’dan defol” ve “Bimre ixanet”   Biji Berxwedana Gerilla sloganları atıldı.