Dünya Gençlik Konferansı'na çağrı: Tarih yazacağız, inşa edeceğiz

Paris'te 3-5 Kasım'da Dünya Gençlik Konferansı düzenlenecek. Konferansa katılım çağrısı yapılırken, "Tarih yazacağız, inşa edeceğiz" mesajı verildi.

Ronahî-Halkla İlişkiler Gençlik Merkezi ve Tarih Yazan Gençlik hareketleri, 3-5 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenlenecek enternasyonalist Dünya Gençlik Konferansı’na katılım çağrısında bulundu.

Fransa’nın Paris kentinde gerçekleşecek konferansa dünyanın dört bir yanından gençlik örgütleri katılacak.

Ronahî-Halkla İlişkiler Gençlik Merkezi ve Tarih Yazan Gençlik hareketleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bugünün gençleri olarak bizler iklim krizi, savaş ve kaos zamanlarında büyüyoruz. Bu nedenle dünyanın dört bir yanındaki gençlik hareketleri alternatif bir yaşam için mücadele etmek üzere örgütleniyoruz. İlk kez Dünya Gençlik Konferansı ile bir araya gelecek, perspektiflerimizi tartışacak, yüzeyin altında yatan yapıları analiz edecek ve Kapitalist Moderniteye karşı mücadelemizi güçlendireceğiz. Karşı karşıya olduğumuz kriz küresel olduğu için cevabımız yeni bir enternasyonalizm olacaktır" denildi.

KONFERANS PROGRAMI

Konferansın programı şöyle:

"1.Gün:
Oturum l: Küresel Gençlik Tarihi ve Gençlik Özerkliği
Gençlerin ortak kimliklerini ve tarihlerini tanıma sorumluluğu, devrimci pratiğin başarısını garanti altına almak ve temel değerlerini korumak için örgütlenmenin önemi üzerine tartışmalar.
Oturum ll: Barış ve Savaş
Mevcut sistematik kriz ve savaş senaryosuna dair geniş bir anlayış geliştirmek , adil ve özgür bir yaşam için etkili politikalar oluşturmak.
lll. Oturum Genç Kadınlar – Kadın Özgürleşmesi – Jin, Jiyan, Azadî
Genç kadınların 21. Yüzyılın devrimci süreçlerinin öncüleri rolüne ilişkin, dünya çapında alternatif bir sistemin yaratılmasında kilit bir rol oynamak için ataerkillik ve liberal zihniyetin etki ve baskılarının üstesinden gelmek.
2.Gün
Oturum lV: Atölye Çalışmaları Katılımcı kuruluşlar tarafından organizasyon komitesi ile birlikte düzenlenmiştir. Farklı organizasyonel süreçlerden ve direnişlerden bilgilerin ve perspektiflerin toplanması.
Oturum V: Bölgesel Çalışma Grupları – Özgürlüğü bir yaşam ilkesi olarak inşa etmek
Aynı kıtalardan kuruluşların bir araya gelme, birbirlerini tanıma ve daha iyi koordine olmanın yollarını bulmak için bölgelerindeki mevcut durumu tartışma.
3. Gün
Vl. Oturum: Bölgesel perspektifleri bir araya getirmek
Bölgesel çalışma gruplarının tartışmalarından, analizlerinden ve sonuçlarından çözümlemeler. Sonraki adımlara ilişkin perspektiflerin çizilmesi ve gelecekte ortaya çıkabilecek fırsat ve zorluklara ilişkin uygun değerlendirmelerin yanı sıra bunlar üzerinde birlikte nasıl çalışılacağı.
Vll. oturum: Demokratik bir toplum için sistem değişikliği & Demokratik Dünya Gençlik Konfederalizmine çağrı
Gençliğin öncülüğünde demokratik bir dünya devrimine doğru birlikte yürümenin yollarını bulmak."

Açıklamada, "Gençlik Tarih Yazıyor şiarıyla dünyadaki tüm devrimci gençleri 3-5 Kasım 2023 tarihleri arasında Fransa’nın Paris kentinde düzenlenecek birinci Dünya Gençlik Konferansı’na katılmaya çağırıyor ve ekliyoruz: Tarihin devamını belirleyecek ve özgürlüğü bir yaşam ilkesi olarak inşa edecek olanlar biz gençler olacağız" denildi.

İletişim: [email protected]