Düsseldorf ve Freiburg’da yüzler gerillayı selamladı

Diriliş vesilesiyle Düsseldorf ve Freiburg’da bir araya gelen yüzlerce kişi, İmralı’da soluksuz mücadele veren Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı ve 8 aydır Türk faşizmine karşı aynı mevzilerde savaşan Kurdistan Özgürlük Gerillası’nı selamladı.

Almanya’nın birçok şehrinde yaşayan Kurdistanlılar ve dostları Düsseldorf ve Freiburg’da bir araya gelerek dirilişi kutladı.

DÜSSELDORF

Düsseldorf, Duisburg ve çevresindeki yerleşimlerde yaşayan Kurdistanlıların katılımı ile diriliş bayramı kutlandı. Coşkulu kutlamada konuşan Kürt Kadın Hareketi Üyesi Medya Botan; son siyasal gelişmeleri değerlendirerek, özgür insanın özgür Kurdistan ve özgür Ortadoğu"nun 45 yıldır soluksuz mücadele yürüttüğü belirterek, bu değişim ve direnişin kaynağının, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın öğretisi ve felsefesi ile özgürleşen Kürt kadını olduğunu belirtti.

Kutlamada, İmralı’da soluksuz mücadele veren Kürt Halk Önderi başta olmak üzere 8 aydır Türk faşizmine karşı aynı mevzilerde savaşan Kurdistan Özgürlük Gerillası selamlanarak, sık sık direniş sloganları atıldı.

Sanatçılar Seyda Perinçek, Narin Xan, Hozan Aydın, Koma Nuseybîn, Koma Wuppertal ve Duisburg Çocuk Korosu da seslendirdikleri şarkılarla kutlamaya coşku kattı. Halk, şarkılar eşliğinde halay çekti.

FREIBURG

Aynı vesileyle bir kutlama da Freiburg ve Lahr Demokratik Kürt Toplum Merkezlerinin (DKTM) ortaklaşa organizesiyle yapıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ardından DKTM Eşbaşkanlarının söz almasıyla süren etkinlikte, sanatçılar  Berbang Hilat, Sosin, Destan Doğan, Hozan Axîn ve Dogan Dogan sahne aldı.

KON-MED Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt de sahneye çıkarak süreç hakkında konuştu.

Yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, atılan sloganlar ve çekilen halayla sona erdi.