Ekim Ayı Şehitleri İsviçre'de anıldı

Kürdistan Özgürlük Mücadelesi'nde Ekim ayında yaşamını yitiren savaşçılar anısına İsviçre'nin Soluthurn kantonuna bağlı Gerlafingen kasabasında anıldı.

İsviçre Şehit ve Kayıp Aileleri Kurumu (KOMAW) ile İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK -S) tarafından düzenlenen anma Oscar Palace salonunda yapılırken anmanın gerçekleştirilen salona Ekim Ayı şehitlerinin fotoğraflarının yanı sıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri ve PKK bayrakları asıldı.

Ekim Ayı şehitleri başta olmak üzere Kürdistan ve dünya devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İsviçre Şehit Aileleri Komisyonu (KOMAW) adına yapılan açılış konuşmasında şehitlerin özgürlük mücadelesinde yerine değinerek "Şehitlerimizin bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkarak onların anılarına yakışır bir biçimde mücadelelerini zafere taşıyacağız" denildi.

‘İŞGALE, KATLİAM VE İHANETE KARŞI DİRENİŞİMİZİ YÜKSELTECEĞİZ’

Anmada Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) adına Zozan Derik de bir konuşma yaptı. Özgürlük mücadelesinde şehitlerin birer mihenk taşı olduğunu belirten Derik 25 Ekim 1992'de şehit düşen Beritan'ı anarak sözlerine başladı.

Derik şöyle konuştu: "Beritan bugün Kürt Özgürlük Mücadelesinin ve dünya kadın mücadelesinin öncüsü olmuştur. Kürt halkına yönelen katliam, ihanet ve işbirlikçi politikalara karşı Beritanca direnişi sahiplenmeliyiz. Türkiye, Irak, İran, KDP olsun Kürt halkına yönelen bu politikalara karşı direnişimiz sürecektir. Şehitlerimize olan sözümüzün gereği onların mücadelesini sahipleneceğiz."

Hozan Cömert ise anmada bir konuşma yaparak şehitlerin anılarına bağlılığın önemine vurgu yaptı.

Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde Eylül ayında yaşamını yitiren Kürdistanlı ve enternasyonel kadın savaşçıların yaşamlarından kesitlerin yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Anma Hozan Cömert'in seslendirdiği ezgilerin ardından "Şehid namırın" sloganlarıyla sonlandırıldı.