Ekim ayı şehitleri Paris'te anıldı

Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde farklı yıllarda Ekim ayında şehit düşen gerillalar, Paris’in Villiers-le-Bel banliyösünde anıldı.

Anma, Villiers-le-Bel Demokratik Kürt Toplum merkezi Meclisi öncülüğünde yapıldı.

Anmada, Ekim ayı şehitlerinin fotoğrafları ile birlikte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları ve PKK bayrakları asıldı.

Ekim ayı şehitleri başta olmak üzere ve Kürdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada, Avrupa Kürt Kadın Hareketi adına Nupel Munzur bir konuşma yaptı.

Munzur, “Şehitlerimizin bize bıraktığı bu onurlu mirasa sahip çıkarak onlara yakışır bir biçimde mücadelelerini zafere taşıyacağız” dedi.

25 Ekim 1992 tarihinde şehit düşen Beritan'ı (Gülnaz Karataş) anarak konuşmasına devam eden Munzur, “Beritan yoldaş bilindik üzere önderlik tarzında, önderlik kitapları ile bütünleşmiş, duruşu ile öncülük misyonu örnek alınan bir arkadaştı" diye ifade etti.

Munzur, şunları ekledi: "Beritan bugün Kürt Özgürlük Mücadelesinin ve yanı sıra dünya kadın mücadelesinin öncüsü olmuştur. Beritan yoldaş ve Ekim ayı şehitler ile birlikte tüm Kürdistan Devrim şehitlerimize olan sözümüzün gereği onların anılarını ve mücadelelerini sahipleneceğiz.”

Şehit aileleri adına konuşma yapan Fodul Anna, şehitlerin anılarına bağlılığın önemine vurgu yaptı.

"Şehit namirin" sloganının atıldığı anma Ekim ayı şehitlerine ilişkin sinevizyon gösterimi ile sona erdi.