Ekin Reşit ve Paris'te katledilenler Lozan'da anıldı

Şehit Ekin Reşit ve Paris'te katledilenler İsviçre Lozan'da anıldı.

Medya Savunma Alanları'nda 2016 yılında şehit düştüğü açıklanan YJA-Star Komutanlarından Ekin Reşit (Halime Erbey) ile  Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Kürt Kültür Merkezi’ne yönelik saldırıda katledilen Kürt Kadın Hareketi’nin öncülerinden Evîn (Emine Kara), Kültür Hareketi’nden Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl için İsviçre'nin Lozan kentinde anma düzenlendi.
İsviçre Şehit Aileleri Derneği (KOMAV) ile Lajîn Kadın Meclisi tarafından Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde (CDK) düzenlenen anmaya Ekin Reşit'in ailesi ile çok sayıda Kurdistanlı katıldı.

KOMAW adına Suat Efrîn, "Burada Ekin hevalimizin anması için bir araya geldik. Ama dün Fransa'nın Paris kentinde yine halkımızı hedef alan bir katliam gerçekleştirildi. Tüm Kurdistan şehitlerinin anıları önünde saygıyla eğilirken şehitlerimizin mirasına sahip çıkarak onların mücadelesini zaferle taçlandıracağımız sözünü veriyoruz" dedi.

ŞEHİT AİLESİ: BAŞIMIZ DİK

"Aile olarak başımız dik ve gururluyuz"  diyerek konuşmasına  başlayan Ekin Reşit'in ailesi adına kardeşi Welat, şunları söyledi: "Ekin hevalimiz kendi yolunu çizerek halkı ve Önderliğinin özgürlüğü için mücadeleye katılmış ve bu uğurda şehit düşmüştür. Ekin hevalimizin şehadeti bizim için onurdur. Önder Apo'nun, Kürt halkının başı sağ olsun."

'HER YERDE AYAKTA OLACAĞIZ'

CDK Eşbaşkanı Hatice Kandal, "Bugün 4 parça Kurdistan'da işgalci Türk devleti, insanlık ve savaş suçlarını diasporada yaşayan Kürt halkına yöneltmiştir. 2013'te Paris'te katledilen 3 kadın devrimiciyi hedef alan katliamın devamı olarak dün bir katliam daha gerçekleştirildi. Kürt halkı olarak nerede olursak olalım ayakta olacağız ve direnişimizi sürdürerek katliamcı güçlere cevap olacağız" diye konuştu.

'KÜRT HALKI ASIL KATİLİ BİLİYOR'

İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) adına anmada konuşan Sıtkı Demir de şunları dile getirdi: "Bundan 100 yıl önce Lozan Antlaşmasıyla topraksız, kimliksiz  bırakılan Kürt halkı Önder Apo'nun ortaya çıkışıyla bugün yenilmez bir güç olarak kendini yoktan var etmiştir. İşgal ettiği Kurdistan'da istediği başarıya ulaşamayarak yenilgiye uğrayan Türk faşizmi kirli politikalarını bir kez daha ortaya çıkararak katliamcı yüzünü bir kez daha göstermiştir. Paris katliamı tesadüf bir katliam değildir. Kürt halkı tetiğin kimler tarafından çekildiğinin farkında ve bilincindedir. Esas failler ortaya çıkana kadar Kürt halkı olarak Önderliğimizin paradigmasını esas alarak alanlarda olacağız ve direnişimizi sürdüreceğiz."