Enternasyonalist genç kadınlardan SPD’li Feaser’a tepki

Enternasyonalist genç kadınlar Almanya İç İşleri Bakanı SPD'li Nancy Faeser'in Türkiye’yi ziyaret ederek işgalci devletin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmesine tepki göstermek amacıyla eylem gerçekleştirdi.

Pazar günü bir grup enternasyonalist genç kadın koalisyon hükümeti ortağı SPD Frankfurt parti bürosunun önüne giderek, “kanlı işbirliğini” temsil eden kırmızı boyalar sıçrattı ve kırmızı el izleri bıraktı. Faeser’in bu Pazartesi günü Türkiye ziyaretine başlaması bekleniyor.

Eylemciler ayrıca SPD bürosunun ön camına “SPD ve Erdoğan el ele Kürdistan’da katliam” yazısı yazdı.

Bu eyleme ilişkin bir açıklama yapan grup, Türk devletinin 19-20 Kasım gecesi Rojava’ya yönelik hava saldırılarına dikkat çekerek, “Türk faşizminin Kürdistan’a karşı yürüttüğü saldırı ve savaş Kürt halkına karşı olduğu kadar diğer azınlıklara karşı da tehdit oluşturuyor” dedi.

SPD’yi tutumunu değiştirmeye çağıran genç kadınlar, mevcut haliyle SPD’nin de ellerinde kan olduğu tepkisinde bulundu.

Grup şu çağrılarda bulundu: “Ayağa kalkalım ve bu krizden kimin kazançlı çıktığını gösterelim. Devrimci hareketler olarak birbirimizin parçasıyız. Enternasyonalistler olarak sorumluluğumuzu üstlenelim ve burada ve her yerde devrimi savunalım! Gücümüzün farkına vardığımızda, durdurulamaz hale geliriz!”