Enternasyonalistlerin konferansı sona erdi

Enternasyonalistlerin Cenevre’den başlatacağı Uzun Yürüyüş’ü öncesi düzenledikleri konferans, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigması, kadınlarla olan yoldaşlığı ve İmralı'da sürdürülen tecrit sisteminin tartışılması ardından sona erdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için, Almanya, Fransa, İspanya, Portekiz, İsviçre, İngiltere başta olmak üzere farklı ülkelerden 150’den fazla enternasyonalist aktivist, İsviçre’nin Cenevre şehrinde yarın başlatacağı Uzun Yürüyüş öncesi bir konferans gerçekleştirdi.

Cenevre'de bulunan Maison Internationale (Uluslararası Kültür Evi) Gandi konferans salonunda düzenlenen "Abdullah Öcalan ve Paradigmasal Değişim" konulu konferansta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigması, kadınlarla olan yoldaşlığı ve İmralı'da sürdürülen tecrit sistemi tartışıldı.

Konferansın Uluslararası Komplo ve İmralı Sistemi başlıklı ikinci bölümünde Uluslararası Hukuk ve Demokrasi Derneği (MAF-DAD) Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Şakar ile geçtiğimiz günlerde Türkiye’yi ziyarete eden Tecride Karşı Uluslararası Delegasyon içerisinde yer alan avukatlar Raphael Roux ve Coroline İsabella Aubry ziyaretlerdeki gözlemlerini aktardı.

Mahmut Şakar konuşmasında, Abdullah Öcalan’ın Uluslararası Komplo ile Türkiye teslim edilmesinden sonra İmralı adasına gidip avukatlığını yaptığını hatırlatarak, “Sayın Abdullah Öcalan ile birçok kez görüştük. İlk gittiğimizde bize umut veren kendisi oldu. İmralı sistemi aslında umudu bitirme üzerine kurulmuştu. Ancak Abdullah Öcalan’ın direnişi umutsuzluğu umuda çevirdi. İnsanlar kendini yakarak, tsunami dalgasını önledi. Onun hiç üzüntülü olduğunu görmedim. Sadece bir kez bize şunu söyledi: ‘Kürt halkı için koşullarım nedeniyle daha fazla bir şeyler yapamamak beni üzüyor.’  İmralı’da Abdullah Öcalan’ın direnişi geleceğe dair umutları yeşermiştir. İmralı O’nun merkezinde olduğu bir direniş alanıdır” dedi.

Şakar’dan sonra avukatlar Raphael Roux ve Coroline İsabella Aubry Türkiye ve Kurdistan’a ilişkin gözlemlerini paylaştı.

Konferans, verilen yemek arasından sonra PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan’ın 24. yılını geride bırakan Uluslararası Komplo’yu değerlendirdiği konuşmasının dinlenmesiyle devam etti. Karayılan’ın konuşmasının sonunda enternasyonalistler dakikalarca “Bijî berxwedana gerîla”, “Jin jiyan azadî” ve “Bijî Serok Apo” sloganları attı.

Yürüyüşe katılan gruplar kendi ülkelerindeki mücadeleler hakkında bilgiler de verdi.

Konferans, Kobanê filminin gösterimi sonrası sona erdi.

BM ÖNÜNDE AÇIKLAMA İLE START VERİLECEK

Enternasyonalistler, yarın Place de Neuve meydanında sabah başlayacakları Uzun Yürüyüş öncesi Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi önünde basın açıklaması yapacak. Basın açıklamasına Cenevre SP Federal Milletvekili Laurence Fehlmann Rielle, Cenevre Belediye Başkan Yardımcısı Christina Kitsos ve Cenevre Kanton Milletvekili Pablo Cruchon konuşmacı olarak katılacak.