Enternasyonalistlerin yürüyüşü 4. gününde devam ediyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Efrîn’e yönelik saldırılara karşı 200 Enternasyonalistin Luxsemburg’dan Cenevre’ye doğru başlattıkları yürüyüş, 4’ncü gününde.

Şimdiye kadar 70 km yol kat eden yürüyüşçüler, bu akşam Metz kentinde Lozan’a geçiyorlar.

Dünyanın 17 ülkesinden toplam 15 ulusa mensup 200 Enternasyonalist, ‘’Öcalan’a Özgürlük, Kürdistan’a Statü ve Efrîn’e Saldırıya Son” sloganıyla 8 Şubat’ta Luxsemburg’dan başlayan yürüyüş, 4’ncü gününde devam ediyor. Önceki gün Talange kentinde yola çıkan yürüyüşçüler, dün gece Metz’e ulaştı. Yürüyüşçüler, geceyi burada geçirdi.

Gece burada farklı etkinlikler düzenleyen enternasyonalist yürüyüşçüler, çeşitli kültürel etkinliklerin yanı sıra bir seminer de düzenlendi. Dünyanın farklı ülkelerinden katılımcıların olduğu seminerde, aktivistler, kendi ülkelerindeki devrim tarihi ve deneyimleri paylaştı. Seminerde Rojava devriminin önemine değinilerek, Latin Amerika ve dünyadaki özgürlük mücadelesi verenler için ilham kaynağı olduğu vurgulandı. Türk devletinin saldırılarına karşı dünyanın her tarafından enternaysonalist dayanışmanın büyütülmesi çağrısı yapıldı.

BİNERİN LOZAN’DAN CENEVRE YÜRÜYÜŞÜ

Yürüyüşçüler, bu sabah 4’ncü gününde hedeflerine doğru yola çıktı. Metz kentinde toplam 8 km yol kat edecek olacak yürüyüşçüler, akşam saatlerinde yürüyüşün Luxsemburg ve Fransa etabını bitirerek, otobüslerle Lozan’a hareket edecek. Yarın sabah saat: 10:00’da Lozan’da yapılacak basın açıklamasının ardından yürüyüş Cenevre’ye doğru hareket edecek. Enternasyonalistlerin yanı sıra 200 kişilik Avrupa Kürt Gençlik hareketi, 150 kişilik PYD Avrupa Örgütü üyeleriyle birlikte İsviçre’de yaşayan yüzlerce Kürdistanlıyla birlikte sayıları bin 500’ü bulacak olan yürüyüşçüler, 4 günlük yürüyüşe başlayacak. Yapılacak 4 günlük yürüyüşün ardından 16 Şubat günü Cenevre’de bulunan Birleşmiş Milletler(BM) önünde 10 bin kişiyle bir miting ve oturma eyleminin gerçekleşmesi bekleniyor. Ayrıca Avrupa ülkelerinde, Kürt parlamenter, belediye meclis üyeleri olmak üzere 50 seçilmiş de oturma eylemine katılarak, BM nezdinde görüşmelerde bulunacak. Görüşmelerde, Türkiye’nin Efrîn saldırıları ve Öcalan’ın üzerindeki tecrit konuşulacak.

Aynı akşam ise binlerce kişi otobüslere binerek, 17 Şubat’ta Strasbourg’da yapılacak kitlesel yürüyüş ve mitinge katılmak üzere buraya hareket edecek.