Erdoğan’a silah üreten Rheinmetall’de sivil itaatsizlik eylemi

Jinên Ciwan ên Têkoşer aktivisti genç kadınlar ve enternasyonalist gençler, Rheinmetall silah şirketinde sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi.

Kürdistan’ın da aralarında olduğu birçok ülkede diktatör ve baskıcı rejimlere silah üreten Rheinmetall şirketinin Viyana’da bulunan genel merkezinde TEKO-JIN aktivisti genç kadınlar ve enternasyonalist gençler sivil itaatsizlik eylemi düzenledi.

Sabah saat 07.00'da başlayan eylemde gençler ellerinde Almanca “Sen bağırırsan operasyonlar durur! Sessiz kalırsan insanlar ölür” ve “Cihatçıların müttefiklerine silah yok” yazılı pankartları açarken, bina içerisinde Almanca sloganlarla eylemlerini sürdürdü.

Genç kadınlar yaptıkları açıklamada, işgalci Türkiye’ye en fazla silah satan şirketlerden birisi olan Rheinmetall’in Kürdistan’daki savaş suçlarında rol oynadığı belirtilirken, kendi ekonomik çıkarları için Erdoğan rejimine silah satılmasını kabul etmediklerini belirtti. Genç kadınlar, Kürdistan’da Türk devletinin yürüttüğü soykırım saldırılarının Avrupa’dan aldığı destekle başladığı ve savaşın da başladığı yerde bitirilmesi gerektiğini ifade ettiler.

“Bi Hev Re Serhildan” hamlesi ve “RiseUp4Rojava” kampanyası çerçevesinde düzenlenen eylem, yaklaşık 4 saatin sonunda polisin eyleme saldırmasıyla sona erdi.