Erdoğan faşizmi projeksiyonla teşhir edildi

İsveçli enternasyonalistler, Türk devletinin savaş suçlarını Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın DAİŞ ile işbirliğini yansıtan bir kompozisyonla, faşizm karşısında verilen mücadeleyi ise Jin Jiyan Azadî sloganıyla projektöre yansıttı.

İsveçli enternasyonalistler, başkent Stockholm’da bir spor ve eğlence arenası olan Gröna Lund’a projektör yansıtarak Türk devletinin Kurdistan’da işlediği savaş suçlarına dikkat çekti. Eylemde, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın DAİŞ’le işbirliğini sembolize eden figürü kullanıldı; faşizme karşı verilen mücadele ise Jin Jiyan Azadî sloganıyla yansıtıldı.

Aktivistler, "bütün suçlarınızı görüyoruz", "Türk faşizmini ezelim" ve "Jin riyan azadî" hashtag'iyle sanal medyada açıklama yaparak faşist Erdoğan rejiminin Kürt soykırım kampanyasını hızlandırdığını, kimyasal silah dahil her türlü silahı kullandığını, bunun karşısında OPCW nin sessiz kaldığını, çünkü gerçekler ortaya çıkarsa farklı suçların da aydınlanacağını vurguladı.

Açıklamada, İsveç hükümetinin de bu suçlar karşısında göz yumduğu hatta Türk devletini tatmin etmek için Kürtleri Türk devletine iade bile ettiğine, NATO üyeliği karşılığında Türk devletine silah satışını hızlandırarak bir savaş suçuna ortak olduğuna da dikkat çekildi.

Açıklamanın sonunda 21 Ocak günü Stockholm’da yapılacak merkezi yürüyüş için çağrı da yapıldı.