GÖRÜNTÜLÜ

Erivan’da azınlıklar festivali düzenlendi

Başkent Erivan’da düzenlenen festivalde Kürtler de kendi kültürleriyle yer aldı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Ermeniceye çevirisi yapılan kitabı büyük ilgi gördü.

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da Angliale Parkı’nda azınlık festivali düzenlendi.

Festivale herkes kendi renkleriyle katılarak kültürlerini ve danslarını sergiledi.

Kürtler adına ise Bihar Çocuk Govend Grubu ve Sanatçı Zagros Rojhilat’ın sahne aldığı festivalde,  Kürt kıyafetleri ve Kürtlere ait geleneksel malzemeler sergilendi.

Festivalde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Ermeniceye çevrilen kitabı, katılımcılardan büyük ilgi gördü ve kitap Kürdistan Komitesi tarafından imzalandı.

Kürdistan Komitesi Eşbaşkanı Silo Dirboyan, festivale ilişkin şunları söyledi: “Festivale katılım, halkların kardeşliğinin temeli olması itibarıyla önemlidir. Zira herkes kendi kültürünü birbirine gösterir, kaynaşır. Biz Kürtler olarak bu tür festivallere her zaman katılıyoruz; kültürümüzü, govendlerimizi, stranlarımızı gösteriyoruz. Çok zengin olan kültürümüzün her halk tarafından tanınmasını istiyoruz, hakeza bizler de diğer halkların kültürünü tanımamız gerekiyor.

Govend grubunun öğretmeni Kejê Reşoyan, "Kültürümüzün kaybolmaması için her yıl festivale katılıyoruz. Bu yıl üç festivale katıldık ve her üçü de başarılı geçti. Bu festivale 11 farklı halkın  kültür, sizin kültürünüze katılıyoruz. Festivale 11 farklı halk katıldı.

Ermenistan'ın Dilîcan kentinde düzenlenen kostüm festivaline de yine Kürtler kıyafetleri ve yöresel yemekleriyle katıldı.

Festivalde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları da yer aldı. Ayrıca Abdullah Öcalan’ın Ermenice basımı yapılan kitabı katılımcılara dağıtıldı.