Ermenistan’da komplo bir toplantı ile kınandı, hamle selamlandı

“10 Ekim Dünya Öcalan’a Özgürlük Günü” vesilesiyle Ermenistan’ın başkenti Erivan’da düzenlenen bir toplantı ile uluslararası komplo kınanırken, “Faşizme, Tecride ve İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesi de selamlandı.

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da “10 Ekim Dünya Öcalan’a Özgürlük Günü” vesilesiyle düzenlenen bir toplantı ile uluslararası komplo protesto edildi.

Şevra Gele Kurd, Kurdistan Komite ve Özgür Kürt Kadın Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği toplantı Erivan’daki Kurdistan Komite’de yapıldı.

Kurdistan Komite Eşbaşkanları Silo Dirboyan ile Ila Tovmasyan, Şevra Gele Kurd Eşbaşkanı ve Milletvekili Kinyas Hasanov, Kürdistan Komite Meclis üyeleri Mahsum Hasan, Milo Kalaşyan ve Şeyh Tahir’in konuşma yaptığı toplantıda şunlar belirtildi:

“Ermenistan Kürtleri olarak Önderliğimize yönelik geliştirilen devletlerarası komployu kınıyoruz. Başta Önderliğin öngörü ve duruşu, Önderlik etrafında ateşten çember oluşturarak ‘Güneşimizi karatamazsınız’ diyerek şehit olan yoldaşlar, gerilla ve başta halkımız bölge halkların direniş mücadelesi ile bu komplonun amacına ulaşmasını engelledi.

9 Ekim 2019’da komplocu güçlerinin destek ve onayları ile faşist Türkiye devletinin Rojava’ya yönelik düzenlediği işgal saldırıları işgali bir tesadüf değildir. Bunun için komplonun bir bütün olarak boşa çıkartılması için var olan mücadelemizi bir üst boyuta ulaştırmalıyız.”

“Faşizme, Tecride ve İşgale Son; Şimdi Özgürlük Zamanı” hamlesi ile yeni bir sürece girildiği de belirtilen konuşmalarda, “Artık Önder Apo’nun özgürlüğüne kavuşma zamanı gelmiştir. Bizim de tüm eylem ve çabalarımız bu amaçla olacaktır” denildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün kadınlar için ayrı bir önemi olduğu da dile gelen konuşmalar ardından toplantı “Biji Serok Apo” sloganları ile sona erdi.