Fransa ve Almanya'da gençler eylem yaptı

Fransa'nın başkenti Paris ile Marignane ve Almanya'nın Hannover kentinde gençler öncülüğünde alanlara çıkan Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük istedi, işgal saldırıları protesto edildi.

Fransa'nın başkenti Paris ile Almanya'nın Hannover kentinde gençler öncülüğünde yürüyüşler düzenlendi. 

Fransa’nın başkenti Paris’in Evry banliyösünde Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Têkoşer (TekoJIN) aktivistlerinin çağrısı ile bir araya gelen Kürdistanlılar, “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında Önder Öcalan’a özgürlük talebiyle bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Akşam saatlerinde bir araya gelen kitle, Kürt Kültür Derneği önünde yürüyüşe geçti.

Eylemde sık sık “Bijî Serok Apo”, “Libere Öcalan”, “Gençlik APO’nun fedaisidir” ve “Bijî berxwedana gerîla” sloganları atıldı. 

Yürüyüş esnasında gençler adına yapılan açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında tüm Kürdistan halkına uygulanan tecridin yıkılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması gerektiğine dikkat çekildi, tüm Kürdistan gençliğine “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında alanlara akma çağrısında bulunuldu. 

Yaklaşık bir saat süren yürüyüş, Gringy tren istasyonu önünde kısa bir mitingle devam etti. 

MARIGNANE

Fransa’nın Marignane kentinde Türk devletinin Kürdistan’da düzenlediği işgal saldırıları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit protesto edildi.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylemde yapılan konuşmada Türk devletinin soykırımcı ve işgal saldırı kınandı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit protesto edildi. Eylemde “Bijî Serok Apo”, “Şehîd namirin” ve “Bijî îradeya gele Kurd” sloganları atıldı.

HANNOVER

Almanya’nın Hannover kentinde ise TCŞ aktivistleri, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında eylem yaptı.

Türk devletinin Kürdistan’ı işgal saldırıları Almanya’nın Hannover kentinde gençlerin düzenlediği eylemle protesto edildi. 

"Werin Cenga Azadiyê" hamlesi kapsamında bir araya gelen gençler, “Faşist Türk devleti her gün Şengal’e, Rojava’ya, Medya Savunma Alanları’na saldırıyor. Saldırılara karşı tavır almak yerine ihanet çizgisinde duran KDP’nin tutumunu protesto ediyoruz” dedi, işgalin önüne geçmek için alanlara çağırdı. 

Yaklaşık bir saat süren eylem, sloganlarla sona erdi.