FCDK-KAWA: Düsseldorf’ta on binler olalım

“Evlatlarımız kimyasallarla nefessiz kalırken siz nefes alabiliyor musunuz” diye soran FCDK-KAWA, bu vahşete karşı en yüksek sesle cevap vermek için Düsseldorf’a akmaya çağırdı.

Almanya’nın Hessen ve Saarland eyaletlerinde faaliyet yürüten Demokratik Kürt Toplum Federasyonu FCDK-KAWA, Türk devletinin Kurdistan Özgürlük Gerillasına yönelik kimyasal silah saldırılarına karşı uluslararası kurumları harekete geçirmek amacıyla 12 Kasım Cumartesi günü Almanya’nın Düsseldorf kentinde yapılacak Avrupa merkezli yürüyüşe ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Faşist TC devletinin Kurdistan’ı işgal planı kapsamında yaptığı saldırıları en sert dille kınıyoruz. Kurdistan Özgürlük Gerillasına yönelik her gün onlarca kez kimyasal silah saldırıları esasta tüm Kürt halkına yöneliktir.  

Tüm halkımıza ve dostlarına sesleniyoruz; evlatlarımız kimyasallarla nefessiz kalırken, şehit düşerken siz nefes alabiliyor musunuz? Tüm insanlığı, faşist TC devletinin saldırılarına karşı en yüksek sesle cevap vermeye çağırıyoruz.

Söz konusu Kürtler olunca başta OPCW olmak üzere sessiz kalan tüm kurumları görevlerini yapmaya ve sessizliklerini bozmaya davet ediyoruz.

Halkımızı bu alçakça savaş yöntemlerine, işgale, soykırım planına karşı çıkmaya, Kürdistan topraklarını ve savaşan yiğitleri korumaya, gerillaya nefes olmaya çağırıyoruz.

12 Kasım’da Düsseldorf'ta yapılacak olan merkezi yürüyüş ve mitinge tüm Kürt halkımızı ve dostlarını güçlü katılım sağlamaya on binler olup sessizliği bozmaya davet ediyoruz.”