FCDK-KAWA: Frankfurt’ta on binlerle özgürlüğü haykıralım

FCDK-KAWA, Federasyonları öncülüğünde Almanya merkezli yapılacak 50 Diriliş Newrozu’na güçlü katılım çağrısında bulundu.

FCDK-KAWA, Newroz'a ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Bu yıl Frankfurt’ta yapılacak mücadelenin 50. Diriliş Newrozu’nu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve siyasi tutsakların özgürlüğüne adadıkları belirtilen açıklamada, “İçinden geçtiğimiz süreç Ortadoğu ve dünyadaki hegemon-kapitalist güçlerin kaos-kriz ve savaşların insanlığa ölümden, açlıktan, zulümden başka bir şey veremeyeceği kesindir. Tıkanan kapitalist-modernite sistemi, yeniden paylaşım savaşlarıyla ömrünü uzatmaya çalışmaktadır, çözümsüzlükte ısrar etmektedir.Halkların ortak yaşayacağı çözüm yolu, Demokratik Ulus modelidir” denildi.

“50. Diriliş Newrozu’nu başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve siyasi tutsakların özgürlük yılı ve halkların barış yılı yapalım” vurgusunun yer aldığı açıklamada, bu vesile ile 19 Mart günü Frankfurt’ta yapılacak Newroz’a Kürt halkına ve dostlarına güçlü katılmaları çağrısı yapıldı.

FCDK-KAWA açıklamasının sonunda “Newroz ateşini en gür şekilde yakalım, on binlerle özgürlüğü haykıralım” ifadeleri yer aldı.