FED-GEL BW-Bayern: Vicdanlı herkesi Düsseldorf'a çağırıyoruz

FED-GEL BW-Bayern eşbaşkanları, Düsseldorf yürüyüşüne çağırdı, otobüs kalkış yerlerini duyurdu.

FED-GEL BW-Bayern eşbaşkanları tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Faşist Türk devleti Ağrı, Dersim, Zilan, Maraş katliamları gibi toplu imha saldırılarının yanı sıra Kürt halkının yurtsever bireylerine ve siyasal temsilcilerine karşı insanlık dışı cinayet ve terör faaliyetlerini de hiç eksik etmemiştir. Nasıl ki yüz yıl önce milyonlarca Ermeniyi soykırımdan geçirmesine ses çıkartılmadı, NATO örgütünün desteğini arkasına alan TC devletinin bugün Kürt halkına dayattığı soykırıma da yine uluslararası kurumlar ses çıkarmamakta, süreci uzaktan izlemekle yetinmektedirler" denildi.

Açıklamada şunlar belirtildi:

"Geride bıraktığı koca bir yüz yılı Kürdistan halkını tarihten silmek için harcayan TC Faşist devletinin bütün heves ve çabaları son 40 yıldır özgürlük için dağlarda direnen Kürt halkının kahraman evlatları sayesinde boşa çıkartılmıştır. Kürdistan’ın dört bir tarafında direnen özgürlük gerillaları sayesinde artık TC devletinin amacına ulaşma ihtimali kalmadığı bütün dünya kamuoyu tarafından da görülmüştür.

Kürt halkının özgürleşmesini adeta kendi kabusu olarak gören TC devleti ve onun AKP-MHP aygıtı, uluslararası sözleşmeleri ihlal ederek Medya Savunma Alanlarında direnen gerillayı kimyasal silahlarla imha etmeye çalışmaktadır.

Kürt özgürlük hareketinin ve gerillasının kahraman mücadelesi karşısında her gün biraz daha kaybeden TC devleti adeta gözü dönmüş gibi kimyasal silahlar kullanmaya başlamıştır. Uluslararası ilgili kurumların konuya duyarsız kalmaları, TC ile çıkar ilişkilerinin kaygısıyla davranmaları Kürt halkı tarafından esefle karşılanmaktadır.

Kürt halkını temsil eden demokratik kurumlar olarak bizler durumun aciliyetinin ve ciddiyetinin bütün dünyaya duyurulması adına seferberlikle harekete geçilmesini istiyoruz.

İnsanlık adına büyük suç sayılan ve uluslararası antlaşmalarla da yasaklanan kimyasal silahların kullanılmasını protesto etmek üzere bütün demokratik kitle ve kuruluşlarını 12 Kasım tarihinde Düs-seldorf’ta gerçekleştireceğimiz 'Kimyasal Silahlara Karşı, İnsanlık Yürüyüşü’ne' katılmaya çağırıyoruz. İnsanlığa ve yaşam hakkına saygı duyan vicdan sahibi her insanı 12 Kasım'da Düsseldorf’a bekliyoruz."

OTOBÜS KALKIŞ YERLERİ

Açıklamada, otobüs kalkış yer ve saatleri şöyle duyuruldu:

"Tübingen, Busbahnhof, Saet: 00:00 
Reutlingen, Busbahnhof, Saet: 00:30 
Nürtingen, Busbahnhof, Saet: 01:00 
Esslingen, Busbahnhof, Saet: 01:30 
Waiblingen, Busbahnhof, Saet: 00:00 
Bad Cannstatt, Busbahnhof, Saet: 00:30 
Ludwigsburg, Busbahnhof, Saet: 01:00 
Emmendingen; HBF, Saet: 00:30 
Ulm, HBF, Saet: 24:00 
Heilbronn, (Komele) Landturm str.4 . Saet: 06:00 
Nürnberg ,( Komel) Forsthofstr. 36, 90461 Nürnberg."