FED-GEL Düsseldorf’ta buluşmaya çağırdı

BW-BAYERN Kürdistani Halklar Federasyonu (FED-GEL), 15 Nisan’da Almanya’nın Düsseldorf kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yapılacak yürüyüşe katılmaya çağırdı.

FED-GEL BW-BAYERN Eşbaşkanları, “Yüzyıllardır ele ayağa düşürülen halkların kurtuluş umuduna dönüşen Önder Apo’yu etkisiz kılmak, halklar ile arasını kopartmak için TC faşist devleti eliyle tarihte eşi ve benzeri görülmemiş bir tecrit uygulanmaktadır” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 24 yıldır ağır tecrit altında olduğunu hatırlatan FED-GEL, “Kendisini küllerinden yeniden yaratan Kurdistan halkı en çok borçlu olduğu Önderliğini, Faşist ve ırkçı TC devletinin elinde esir tutulmasına daha fazla seyirci kalmamalıdır” diye ekledi.

“Günümüz dünyasında şikayet edilen bütün toplumsal, sosyal ve siyasal sorunların çözüm yolu Önder Apo çizgisinde, örgütlenmek, direnmek ve zafere yürümekten geçmektedir” diye belirten FED-GEL şu çağrılarda bulundu:

“Bu nedenle 15 Nisan’da Önder Apo üzerinde uygulanan ağır tecridin kırılması ve fiziksel özgürlüğü için tertiplenen eylemde bütün muhataplarına hak ettikleri cevabı vermek ve onurlu yaşam talebimizi bir ağızdan haykırmak için Düsseldorf’ta buluşalım!

Tarihin dayattığı zifiri karanlıkları yırtarak onuruyla ayağa kalkan halkımızın heyecanla akın edeceği Düsseldorf’ta 15 Nisan'da buluşalım!”