FED-KURD’dan PKK yasağına karşı Berlin’deki yürüyüşe çağrı

Almanya hükümetine “PKK yasağını kaldırın, barış ve demokrasiye hizmet edin” çağrısı yapan FED-KURD, Kürt halkı ve dostlarını da yasağa karşı 26 Kasım günü Berlin’de yapılacak yürüyüşe davet etti.

Doğu Almanya’da faaliyet yürüten FED-KURD, PKK yasağının Almanya’da kaldırılması amacıyla 26 Kasım Cumartesi günü Berlin’de yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

FED-KURD federasyonunun “PKK yasağını kaldırın, barış ve demokrasiye hizmet edin” başlıklı açıklama şöyle: “PKK, 26 Kasım 1993’ten beri Almanya’da yasaklı örgütler listesine alındı. Arkasında milyonlarca halkın desteği olmasına rağmen bu kararın alınması hukuken ve vicdanen doğru değildir.

Bu karar ile birlikte Almanya’da yaşayan iki milyonu aşkın Kurdistanlının her türlü faaliyetlerini kriminalize etmektedir.

PKK ve Türk Devleti arasında 40 yılı aşkındır bir savaş yaşanmaktadır. Bu karar bu savaşın bitmesine yardımcı olmadığı gibi aksine Türk Devletinin işlediği savaş suçlarını da meşrulaştırmaktadır. Başta Kürt Halkı olmak üzere Kürt Halkının dostlarının bu karara karşı tahammülü kalmamıştır.

Bizlerin Almanya devletinden beklentisi, Kürt sorununa objektif bir yerden yaklaşmasıdır. Bu karar ile savaşın bir tarafı, yani Türk devletinin tarafı olmaktadır. Ve bu duruş Kürt sorunun çözümüne hizmet etmemektedir. Aksine derinleştirmektedir. Bizlerin çağrısı Kürt halkının özgürlük mücadelesini yürüten PKK’nin bu listeden çıkartılmasıdır. Ancak bu şekilde barışa ve demokrasiye hizmet edilecektir.

Bu anlamda 26 Kasım 2022 Cumartesi günü saat 10.00'da Berlin Hermannplatz'da bu karara karşı yapacağımız yürüyüşe tüm halkımızı ve dostlarımızı bekliyoruz. Gelin hep birlikte bu karar karşısında duralım. Kürt halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesine güç katalım.”