FED-MED Frankfurt Newrozu’na ‘serhıldan ruhuyla’ katılmaya çağırdı

FED-MED NRW, 23 Mart günü Almanya’nın Frankfurt kentinde yapılacak Newroz kutlamasına “serhildan ruhu” ile katılım göstermeye çağırdı.

FED-MED NRW Yönetimi yaptığı yazılı açıklamada 2024 Newrozu’nun mücadelenin zirveye ulaşacağı bir yıl olacağına dikkat çekerek, 23 Mart’ta Frankfurt’ta yapılacak büyük Newroz kutlamasına davet etti.

Açıklamada şunlar ifade edildi: “Newroz biz Kürtlerde diriliş ve özgürlük bayramı olarak kutlanır. 2024 Newroz'u ise tarihsel bir önem taşır. Bu temelde Halklar Önderi "Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa çözüm" talebiyle 10 Ekim 2023’te başlatılan küresel hamlenin devam ettiği bu süreçte, 2024 Newroz'u Önder APO'nun fiziki özgürlüğünün sağlanması temelinde halk iradesinin yansıması olarak ele alınmalıdır. Nitekim tüm Newroz'lar 'Bijî Serok APO' sloganları ile Önder APO'ya bağlılık referandumuna dönüşüyor. 2024 Newroz'u kuşkusuz mücadelenin, iradenin ve bağlılığın nirvanasına ulaşacağı zafer yılı olacaktır.

Mezopotamya coğrafyasında yaşayan halklar, bu yıl bir kez daha Newroz ateşi etrafında bir araya gelmeye hazırlanıyor. Gece ve gündüzün birbirine eşitlendiği gün olan 21 Mart’ta kutlanan Newroz, halklar için ‘yeni gün’, ‘yeniden doğuş’, ‘baharın gelişi’, ‘yeni yılın ilk günü’ ve ‘diriliş bayramı’ anlamlarını taşıyor.

Milattan Önce (MÖ) 612’de Ninova’da yaşayan Asurlu Kral Dehak’ın, yıllarca zulme maruz kalan halk, Demirci Kawa öncülüğünde örgütlenir ve dağlardan inerek Dehak’ın zulmüne son verir. Bu devrimci çıkış bugün kendisini Kurdistan Özgürlük Mücadelesi'nde yaşatmaktadır. Kürdistan Özgürlük Mücadelesi Demirci Kawa direnişinin son kertesidir.

Newroz'laşan Kürt özgürlük ve kurtuluş iradesi Rahşan, Berivan, Ronahi ve Sema Yüce yoldaşlar şahsında fedai ruhu yarattı. Kürdistan Özgürlük Devrimi Apocu fedai ruhun kıvılcımı ile bir kez daha tarihe damgasını vurdu. Newroz tutkusu kuşkusuz Kürt halkının özgürlük ve kurtuluş bilincini de yaratmış oldu. Emperyalizme, sömürgeciliğe ve her türden gericiliğe karşı binlerce yıllık toplumsal bilinç Newroz dirilişi ile açığa çıkmıştır. Üç kibrit çöpünün 'ateşi söndürmeyin' iradesine dönüştüğü yoldaş Mazlum Doğan geleneği, Ferhat Kurtay, Necmi Öner, Mahmut Zengin ve Eşref Anyık yoldaşların ateşten yaratılan büyük direniş tarihine dönüşmüş ve bu gelenek Kürdistan Özgürlük Devrimi'nin de direniş ve zafer perspektifi olmuştur. Bu bilinç ve irade bugün Kürdistan dağlarında Kürdistan Özgürlük Gerillası şahsında muazzam bir direniş çizgisini de yaratmıştır.

Bu temelde Avrupa ve Almanya'da yaşayan tüm Kürtlerin, Kürdistan halklarının ve dostlarının Newroz'a katılımları büyük önem taşımaktadır. FED-MED NRW olarak bu bağlamda tüm Kürtleri ve dostlarını devrimci mücadele çizgisinde, diriliş ve özgürlük bilinci ve Serhildan ruhu ile 23 Mart günü Frankfurt'ta düzenlenecek olan merkezi Newroz etkinliğine davet ediyoruz."