FED-MED NRW: İhanetçiliğe karşı direnişi büyütelim

FED-MED NRW, KDP'nin ihanetçi çizgisini kınayarak, "Ulusal birlik ruhu ile sömürgeciliğe ve ihanete karşı direnişi yükseltmeliyiz" dedi.

Mezopotamya Özgür Toplum Federasyonu (FED-MED) NRW, "Sömürgeci faşist Türk devleti yeni bir savaş konsepti temelinde Medya Savunma Alanlarına çok kapsamlı saldırılar başlatmış oldu. Çökertme Planının en önemli ayağı olan, gerillaya yönelik imha saldırılarıdır" dedi.

 "Aslında hedef sadece Medya Savunma Alanları değil. Türk  devleti, bu saldırılarla aslında Kürtlerin bütün kazanımlarını yok etmek istiyor" vurgusunda bulunulan açıklamada, şöyle devam edildi:

"Rojava ile Güney Kurdistan arasındaki bağlantıyı koparma, Şengal’de Êzidîlerin özerkliğine son verme, tarihi emeli olan Musul ve Kerkük’e ulaşma, Kuzey-Doğu Suriye’yi doğudan da kuşatma planının bir parçası olarak görüyor ve bu planı uygulamaya geçirmek istiyor.

Bu nedenle Türk ordusu, eşi benzeri görülmemiş bir teknikle savaş kuralı tanımadan savaş suçları işleyerek saldırılarını sürdürüyor. Gerilla güçleri direnişiyle Türk devletinin saldırılarını boşa çıkarıyor."

Ali Avni'nin ihanetçi sözlerine tepki gösterilen açıklamada, "Türk devletinin işgallerini meşrulaştırmaya çalışıyor. Bu ihanetçi çizgi sömürgecilere hizmet, Kürtlerin çıkarlarına zarardır. Ulusal birlik ruhu ile sömürgeciliğe ve  ihanete karşı direnişi yükseltmeliyiz" denildi.