FEDA: Aleviler kimyasal silaha karşı Düsseldorf'ta olacak

FEDA, Türk devletinin kimyasal silahlı saldırılarına karşı 12 Kasım'da Alevilerin de Düsseldorf'ta olacağını duyurdu.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kürt halkına karşı inkâr ve imha politikaları yürüten devletin, 14 Nisan 2022’den beri Rojava, Başur, Şengal ve Medya Savunma Alanları'na dönük işgal ve saldırıları sınır tanımadan devam ediyor. Son teknoloji ile havadan ve karadan saldırıya rağmen gerilla karşısında başarıyı sağlayamayınca, uluslararası hukuku ve sözleşmeleri hiçe sayarak kimyasal silah kullanmıştır. İnsanlık ve savaş suçu sayılan kimyasal silah saldırıları sonucu AKP-MHP iktidarı, suçlu telaşıyla her zamanki gibi inkâra kalkıştı" denildi.

'SESSİZLİĞE KARŞI DÜSSELDORF'TA SAF TUTACAĞIZ'

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"25 Ekim’de 'terör örgütü propagandası' gerekçesiyle, 9 Kürt gazeteciyi tutukladı.

 Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Adlî Tıp Profesörü Dr. Şebnem Korur Fincancı, uluslararası ve tarafsız bir heyet tarafından inceleme yapılması gerektiğini söylediği için 26 Ekim’de  tutuklandı.

Tüm dünyanın gözleri önünde kullanılan kimyasal silahla ilgili başta OPCW olmak üzere, tüm uluslararası kurumlar üç maymunu oynuyor; bu insanlık suçuna ortak oluyorlar.

Egemenlerin ve zalimlerin suskun ve sessiz bu tavrına karşı biz Aleviler 12 Kasım’da Düsseldorf’ta olacağız.

 Nahak zihniyete karşı hep birlikte mazlumun sesi olalım istiyoruz. Başta OPCW ve BM olmak üzere tüm uluslararası kurumları göreve çağırmak için demokrasi güçlerinin yanında saf tutacağız.

 Kimyasal silahların araştırılması için OPCW’yi acilen göreve çağırmak için 12 Kasım’ da Düsseldorf’ta olacağız."