FEDA: Aleviler zulme boyun eğmeyecek!

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), AKP-MHP iktidarının “torba yasa” ile Aleviliği silmek istediğini belirterek, Alevilerin zulme boyun eğmeyeceğinin altını çizdi.

Yazılı bir açıklama yapan FEDA, “AKP – MHP iktidarı, devletin zorbalığını kullanarak Aleviliği bu topraklarda silmek amacıyla torba yasası düzenlemek istiyor.  Sözde yasanın amacı Aleviliği devletin denetimine alarak yok etmek, Alevileri de Sünnileştirmektir.  Bu büyük tehlikenin farkında olan Alevi kurumları, en haklı ve en meşru tepkilerini ortaya koymak için harekete geçmişlerdir” dedi.

FEDA, “AKP- MHP hükümeti, başından beri Aleviliği yok ederek Alevileri Sünnileştirme projesini hayata geçirmenin arayışı içindedir. Bu son sözde yasayla da bu süreci tamamlamak, Aleviliğe yeni don biçmek istiyorlar” diye ekledi.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi:

“Alevi kurumları bugün bu yasaya karşı tepkilerini ifade etmek amacıyla meclisin önünde bir kitlesel eylem düzenlemişlerdir. Bu amaçla ülkenin her tarafından ve yurt dışında bulunan Aleviler güçlü bir katılımla meclisin önünde toplanmış, kendilerini ve inançlarını yok etmeyi amaçlayan sözde yasanın geri çekilmesini talep etmek istemişlerdir.

AKP- MHP polisi bu demokratik eyleme tahammül edemeyerek saldırmış, gözaltı yapmaya kalkışmıştır. Bu saldırıyla AKP- MHP faşist iktidarının Alevileri ve Aleviliği yok etmek istediği bir kez daha ortaya çıkmıştır.  Aleviler, yapılan saldırının da çıkartılmak istenen sözde yasanın da ne anlama geldiğini çok iyi biliyorlar. Hem çıkartılmak istenen sözde yasa hem de bugün yapılan saldırı Alevilere karşı savaş ilanıdır. Aleviliğin ve Alevileri topyekûn hedef alınmasıdır. Elbette AKP-MHP hükümeti, Alevilerin içindeki ‘çürük elma’lardan güç aldığı için bu kadar pervasızca saldırmaktadır. 

Aleviler, bütün bu olup bitenlerin farkındadırlar. Aleviler ve Alevi kurumları bir şeyi daha çok iyi biliyorlar. Aleviler, tarihleri boyunca zulme karşı direnerek varlıklarını korumuş ve sürdürmüşlerdir. Hızır paşalara ve Yezitlere nasıl karşı koymuş ve direnmişlerse, bugünün Yezitlerine de karşı koyacak ve direneceklerdir. Alevi inancının temel taşları olan adalet, eşitlik ve özgürlük, bugün AKP-MHP hükümetinin saldırılarına karşı en güçlü direnişi ortaya koymamızı bize söylemektedir.

Dolayısıyla herkes ve en başta AKP- MHP hükümeti ve onlara fırsat veren “yol düşkünleri” bilsinler ki, Aleviler, dün olduğu gibi bugün de zulme boyun eğmeyeceklerdir. Kendilerine yapılan bu saldırıya teslim olmayacaklardır.

Hem bu tür saldırılara karşı hem çıkartılmak istenen sözde yasaya karşı direneceklerdir. Biz Aleviler, AKP- MHP’nin saldırılarını örgütlü ve haklı mücadelemizle püskürtebiliriz.”