Fedai eylemciler için Lozan'da taziye kuruldu

Şehit Zilan Ölümsüzler Taburu tarafından Ankara'da eylem düzenleyen fedai eylemciler için Lozan'da taziye kuruldu.

Şehit Zilan Ölümsüzler Taburu tarafından Ankara'da Türk İçişleri Bakanlığı'na yönelik 1 Eylül günü fedai eylem düzenleyen gerillalar Özkan Şahin (Rojhat Zîlan) ile Hasan Oğuz (Erdal Şahin) için İsviçre'nin Lozan kentinde taziye kuruldu.

İsviçre Şehit Aileleri Derneği (KOMAW) tarafından  Lozan Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde düzenlenen taziyeye Erdal Şahin'in yakınları, İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) ve İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S) meclisleri ile yüzlerce Kurdistanlı katıldı.

Fedai eylemciler Rojhat Zîlan ve ve Erdal Şahin şahsında gerçekleşen saygı duruşunun ardından Lozan Şehit Aile Komisyonu adına yapılan konuşmada, Kürt Özgürlük Hareketinin bitme noktasına geldiğine kendini inandıran Türk devletinin, Ankara'da düzenlenen bu fedai eylemle dengesini kaybettiğine dikkat çekildi.

Ardından Erdal Şahin'in fedai eylem öncesi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a, kadınlara ve Kürt halkına  ithafen kaleme aldığı yaşanan süreçle bağlantılı eylemin amaçlarını açıklayan mektubu okundu.

Mektubun okunması sonrası Komaw temsilcisi Mustafa Karahan, aileye başsağlığı dileyerek, "Bu mektup sonrası bizlere konuşacak fazla bir şey kalmamıştır. Ne söylesek yetersiz kalır" dedi. Karahan, şehitlerin bu eylemiyle Türk devletinin Abdullah Öcalan'a yönelik uyguladığı mutlak tecrit işkencesine, Kürt halkına yönelik baskılarına ve Kurdistan'ı hedef alan saldırılarına cevap olduğunu dile getirdi.

Şehitlerin ardından gurur ve onur duyduklarını ifade eden Erdal Şahin'in kardeşi Fırat Oğuz, "Başta bunu söylemek gerekir ki  böylesi ağır bir süreçte düzenlenen bu eylem etkisini çok yoğun hissettirdi. Partimizin, Önderliğimizin ve halkımızın başı sağ olsun" diye konuştu.

Erdal Şahin'in yakın akrabası Azé Botan, Erdal  Şahin'in geride bıraktığı mektubun sürece cevap olma açısından değerli olduğunu ifade etti.

'EYLEME, PRATİĞE GEÇME ZAMANI'

Kürt Özgürlük Mücadelesi'nin tarihi gelişimi ile gerçekleştirilen fedai eylem üzerinden yaşanan son siyasal sürece ilişkin bir değerlendirme yapan Siyasetçi Adil Botan, şunları ifade etti:

"Heval Egîd'in söylediği 'sürecin eyleme ve pratiğe geçmesi zamanıdır' sözü bugün bu eylemle gerçekleştirilmiştir. Yapılan bu eylem devlet faşizmine en doğru cevap olmuştur."

Botan, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'yi hedef alan imha saldırılarına karşı mücadelenin yükseltilmesi için sorumluluk bilinciyle hareket edilmesi çağrısında bulundu.