Frankfurt, Berlin ve Hamburg’da Öcalan’a özgürlük istendi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Frankfurt, Berlin ve Hamburg’da eylemler gerçekleştirildi.

FRANKFURT

Frankfurt’ta Civaka Azad öncülüğünde yapılan eylem merkez tren istasyonu önünde öğlen saat 15’te başladı. Çevre şehirlerden çok sayıda Kürdistanlının da katıldığı eylemde Öcalan posteri ve Öcalan’a özgürlük pankartları taşındı.

Römer meydanına kadar bir yürüyüş gerçekleştiren eylemciler burada bir miting düzenledi. Kürdistan ve Dünya devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunun ardından yapılan konuşmalarda Öcalan’a yönelik tecridin bir an önce kaldırılması istendi.

BERLİN

Başkent Berlin’de de Öcalan’a uygulanan tecrit bir eylemle protesto edildi. Berlin Halk Meclisi ve DEST DAN Kadın Meclisi tarafından örgütlenen eylem Alexanderplatz’da gerçekleştirildi. Berlin Halk Meclisi Eş Başkanı Yeko Ardil burada yaptığı konuşmasında Türk devletinin uyguladığı barbarca tecridi kınadıklarını ifade ederek “Mandela ve Gandi gibi bir önder olan Öcalan’ın bir an önce halkının arasına dönmesini istiyoruz. Bunun için her türlü fedakarlığı ve çalışmayı yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Eylemciler buradan Brandenburger Tor’a kadar yürüdü. Bu sırada faşistlerin provokasyonu sonucu bir arbede yaşandı. Polis arbede sonrasında dört Kürdistanlıyı gözaltına aldı.

Eylemin sona ermesinin ardından yeniden kitleye saldıran polis Yeko Ardil’ın da aralarında olduğu 10 Kürdistanlıyı gözaltına aldı. Gözaltına alınan geç saatlerde serbest bırakıldı.

HAMBURG

Hamburg’da da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde devam eden tecridin kınanması için bir yürüyüş düzenlendi. Bremen ve Kiel şehirlerinde yaşayan Kürdistanlıların da destek verdiği eylem saat 16’da Hamburg merkez tren istasyonu önünde başladı. Öcalan’ın dev bir posterinin taşındığı eylemde Hamburg Sol Parti milletvekili Martin Dolzer bir konuşma yaptı. Öcalan’a uygulanan tecridin bir insanlık suçu olduğunu belirten Dolzer bunun kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Eylemciler yürüyüş sırasında sık sık “Biji Serok Apo”, “Be Serok Jiyan na be” ve “terörist Erdoğan” sloganlarını attı.

Yürüyüş şehrin en işlek caddelerinden birinden olan Mönkeberg’te gerçekleştirilen bir mitingle sona erdi.