Fransa anamuhalefeti: Kürtlerin yalnız bırakılması skandaldır!

Fransa’da anamuhalefet partisi LR’nin lideri Laurent Wauquiez, başta ülkesi olmak üzere Avrupa’nın Kürtleri Türkiye karşısında kaderlerine terk etmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Cumhuriyetçiler Partisi (LR) Başkanı ve Auvergne- Rhône-Alpes Bölge Başkanı Laurent Wauquiez, bir basın toplantısında Doğu Hristiyanları ile Êzidî-Kürtlere yönelik bir yardım projesi konusunda konuştu.

Avrupa’nın Kürtlere yönelik tavrını eleştiren Wauquiez, “Avrupa’nın tavrı layık değil. Kürtler Türkiye karşısında kaderlerine terk edilyor, bu bir skandal” diyerek tepki gösterdi.

DAİŞ çeteleriyle mücadelede ortaklık ettikleri Kürtlerle bağın koparılmaması çağrısı yapan Wauquiez, Irak’taki Hristiyanlar ile Êzidîler başta olmak üzere Kürtlere yardım projelerinden de bahsetti. Wauquiez’in sunduğu proje kapsamında ilk olarak yıllık 350 bin euroluk bir miktar Irak’taki bir kente gönderilecek.

Fransız Kızılhaç’ı ve Mérieux Vakfı’nın da katkı sunacakları yardımların yılda 500 bin euroya çıkarılabileceği bildiriliyor. Wauquiez, amaçlarının sadece Doğu Hristiyanlarına yardım olmadığını, Ortadoğu’daki çeşitliliğin korunması gerektiğini de söyledi.