Fransa'da Erdoğan yandaşı ırkçılar Ermeni anıtını tahrip etti

Fransa'da Ermeni Soykırımı Anıtı ve Ulusal Ermeni Hafızası Merkezi, Türk ırkçıları tarafından tahrip edildi. Anıt üzerine "RTE" ve "Bozkurt" yazıldı.

Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gece Türk ırkçıları tarafından Ermeni anıtı tahrip edildi.

Lyon bölgesindeki Décines-Charpieu komününde yer alan ve birbirine bir kaç metre mesafede bulunan Soykırım Anıtı ile Ulusal Ermeni Hafızası Merkezine "RTE", "Loups Gris" (Bozkurtlar) ile hakaret içerikli yazılar yazıldı.

Ermeni Davası Savunma Komitesi ile Decines Ermeni Kültür Merkezi (CDCA), suç duyurusunda bulundu.

AFP'ye konuşan avukat Nairi Zadourian, "Yukarı Karabağ'da yaşananlar korkunçtur ve bu savaş Fransa'ya uzanıyor, buna bir son vermek gerekiyor" dedi.

CDCA, tahribatların dayanılmaz olduğunu belirterek, "Ermeni kökenli Fransız vatandaşları terörize etmek ve yıldırmaya yönelik bir dizi olaylar çerçevesinde" geliştiğine dikkat çekti.

'BOZKURTLAR FESHEDİLSİN'

Türk ırkçıları ilkin 24 Temmuz'da Decines'de Ermenileri hedef almıştı. Son olarak 28 Ekim günü hem bir otoyolda Ermenilere saldırmış hem de komün merkezinde "Ermeniler sizi öldüreceği" şeklinde sloganlarla yürümüştü.

CDCA, Fransız devletinin "çok ağır pasifliğine" tepki göstererek, Bozkurtların feshedilmesini istedi.

Decines Belediye Başkanı Laurence Fautra, bölgenin güvenli hale getirilmesi için askeri takviye yapılacağını bildirdi.

Ermeni diasporasının yoğun olduğu 30 bin nüfuslu Décines-Charpieu'de iki Ermeni kilisesi, bir Ermeni radyosu, bir Ermeni kültür merkezi bulunuyor. 1915 soykırımında hayatını kaybedenleri anmak için Avrupa'daki ilk Ermeni anıtı da 1972'de burada kurulmuştu.