Fransa: DAİŞ'le mücadeleyi engelleyen herkes dışlanmalı!

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, Türkiye’nin Efrin’e yönelik işgal saldırıları konusunda, DAİŞ’le mücadeleyi aksatan her kim olursa dışlanması gerektiğini kaydetti.

France Inter radyosuna konuşan Parly, “Türklerin mevcut durumda Suriye’nin kuzey parçasına dahil oldukları biliniyor” diye konuştu.

Parly, “Fransa’nın bir hedefi var. Bu DAİŞ’e karşı mücadele etme ve DAİŞ’e karşı bu mücadeleyi bitirme hedefidir. O halde, bunu aksatan her kimse dışlanmalı, kovulmalı” dedi.

Suriye’deki mevcut çatışmaların yayılmasından endişe duyduklarını belirten Parly, Şam rejiminin İdlib yakınındaki bombardımanının durmasını istedi.

Parly, “Kesin olan, çok önemli bombardımanların olduğudur. Bu bombardımanların kuşkusuz durmasını istiyoruz. Bu bir çok kez istendi ve aynı zamanda insani koridor açılmasını istiyoruz çünkü hedef alınanlar sivil insanlardır” şeklinde konuştu.

Hafta içerisinde Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves le Drian da, Türk rejiminin sivillere yönelik saldırılarına tepki göstermişti. Drian, BFM TV'de sunucunun ısrarlı soruları karşısında,  şu ifadeleri kullanmıştı "Türkiye’nin sınırlarının güvenliğini güvenceye almak istemsi anlaşılabilir, bu meşru bir haktır, ama sınırların güvenliğini sağlamak, gidip sivilleri öldürmek demek değildir. Bu mahkum edilecek bir durumdur (...) Suriye’de savaşa savaş eklememek gerekiyor. DAİŞ Suriye’de nihai olarak yenilmedi.”