Fransa Parlamentosu önünde 'İmralı tecridi' protestosu

Kurdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecridi Fransa Parlamentosu önünde protesto etti.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) ve Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) öncülüğünde yapılan eylemde Avrupa Konseyi (AK), İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT), Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ni (AİHM) temsil eden “Görmedim, Duymadım, Bilmiyorum" yazılı pankart asıldı. Yine “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” pankartı, iki metrelik Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan büstü ve 23 dilde “Öcalan’a Özgürlük” yazılı pankartlar asıldı.

 'ORTADOĞU'DAKİ BARIŞIN TEMİNATI ABDULLAH ÖCALAN'DIR'

24 yıllık İmralı Direnişini simgeleyen 24 ayrı demir parmaklıklardan kafesin getirildiği alanda her kafeste 1999-2023 yılı arasında İmralı Adası’ndaki hak ihlallerinin kronolojisi yer aldı. Ayrıca kafeslerin içerisine de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Özgürlük Sosyolojisi ve bir posterini taşıyan yurtseverler oturdu. Beş saat süren eylem, parlamenterler, parlamento çalışanları ve yerel halkın beğenisini topladı. Dört saat süren sivil itaatsizlik eyleminde konuşan CDK-F Eşbaşkanı Şahin Polat, Ortadoğu’da barışın anahtarı ve tek teminatının Önder Abdullah Öcalan olduğunu vurguladı.

Sayısız aile ve avukat görüşmelerinin sıradan ve sudan bahanelerle engellendiğine dikkat çeken Polat, “Bıçak kemiğe dayandı, Sayın Öcalan’ın özgürlüğü bütün Ortadoğu ve hatta ezilen halkların özgürlük ve barış umududur. Sorumluluğu olan devletler ve ilgili kurumlar derhal yapılması gerekenleri yapmalı, ilk adımda bu mutlak tecridi derhal sonlandırmalıdır” dedi.

Eylem Tertip Komitesi adına yapılan kapanış konuşmasında ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için başlatılan eylemlerin süreceği mesajı verildi.

Eylem “Önder Apo’ya Özgürlük, Kurdistan’a Statü”, “Bê Serok Jiyan Nabe”, “Bijî Serok Apo” sloganları ile son buldu.