Fransa Parlamentosu önünde eylem: Heyet gönder!

Kürt kadınlar işgalci Türk devletinin kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırıları teşhir etmek ve Fransız hükümetini harekete geçirmek için parlamento önünde eylem yaptı.

Fransa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-F) çağrısı üzerine saat 14:00'te Paris’teki ulusal meclis önünde toplanan kadınlar, Türk devletinin savaş suçları ve insanlığa karşı suçlarını protesto etti.

Recep Tayyip Erdoğan'ın Ortadoğu barışının önünde en büyük engel olduğunu haykıran kadınlar, Fransa'nın “terörizmle beslenen Erdoğan’ın karşısında olması gerektiği” mesajını verdi.

Burada yapılan açıklamada Türk devletinin kimyasal silah kullandığını ortaya koyan tüm bilgi ve belgelere rağmen Fransa başta olmak üzere Avrupa devletlerinin sessizliğinin kabul edilemeyeceği vurgulandı.

Eylemde sık sık "Türkiye terörist", "katliamı durdur", "Kürdistan için siyasi çözüm" sloganları atıldı.

Eylem sırasında kimyasal silahlı saldırılarda şehit düşen 17 gerillanın fotoğraflarının yanı sıra kimyasal silah kullanımına  dikkat çeken dövizler taşındı.

Kimyasal silah konusunda uluslararası anlaşmalara imza atan ülkelerin bölgeye heyet göndermesi yönünde yapılan çağrıya sloganlar eşlik etti.

Eylem boyunca, kimyasal silah kullanımına dikkat çeken bildiriler dağıtıldı.

Fransız Boyun Eğmeyen Hareketi milletvekili Danielle Simonet de eylem yerine gelerek Kürt kadınlarının ve halkının yanında olduğunu belirtti.

Simonet yaptığı kısa konuşmada, Fransa'nın Birleşmiş Milletler'e çağrı yaparak bağımsız bir heyet oluşturmasına ön ayak olmasını istedi.

Simonet, kimyasal kullanımının insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu vurguladı.

Fransız vekil ayrıca PKK'nin terörist değil bir direniş örgütü olduğunu kaydetti.

Eylem  "Yaşasın gerilla direnişi", "Jin jiyan azadi" sloganları eşliğinde Fransa'nın Birleşmiş Milletler bünyesinde bir heyet oluşturup bölgeye gitmesi yönünde çağrı ile son buldu.