Fransa ve Almanya’da tecride karşı halk toplantıları

Fransa’nın başkenti Paris’in Vilneuve Saint Georges banliyösü, Creteil ve Rennes şehirlerinde ve Almanya’nın Freiburg şehirlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin değerlendirildiği halk toplantıları düzenlendi.

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’in Villneuve Saint Georges banliyösü, Reims ve Rennes şehirlerinde halk toplantıları gerçekleştirildi.

Toplantıların ana konusu Başkan Apo’nun üzerindeki mutlak tecrit durumu ve bu konuda halkın rolü ve misyonuydu.

Halk toplantılarında uluslararası komplonun başladığı haftada birçok merkezde yürüyüşler düzenleneceği Paris'te 07.10.2023 günü saat 14:00'te Gare du Nord'da bir yürüyüş yapılacağı bilgisi aktarıldı.

Ayrıca, 10 Ekim 2023 tarihinde saat 10:00'da Strasbourg’daki Avrupa Parlamentosu önünde büyük bir oturma eylemi planlandığı duyuruldu.

FREIBURG

Almanya’nın Freiburg şehrinde de Amed eski HDP milletvekili Musa Farisoğlu’nun katılımıyla bir halk toplantısı gerçekleştirildi. 9 Ekim komplosunun değerlendirildiği halk toplantısında konuşan Farisoğlu, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’ın egemen güçlere yönelik 50 yıl önce başlattığı mücadele sayesinde Kürtlerin bugünkü konumuna ulaştığını söyledi.

Abdullah Öcalan şahsında Kürtlerin üzerinde bir tecrit olduğunu da dile getiren Farisoğlu, herkesi Strasbourg’da 9 Ekim’deki eyleme katılmaya çağırdı.