Paris ve Hannover'de kimyasal saldırı protesto edildi

Türk devletinin kimyasal saldırıları Paris ve Hannover'de protesto edildi.

Türk devletinin gerillaya yönelik kimyasal saldırıları Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy banliyösünde düzenlenen eylemle protesto edildi.

TJK-F’nin çağrısı ile çok sayıda Kürdistanlı Drancy Kürt Kültür Merkezi önünde bir araya geldi. Türk devletinin kimyasal silah saldırılarını protesto eden dövizleri taşıyan eylemciler, “Kimyasal saldırılar sonucu şehit olan gerillaların fotoğrafları ile 'Şehîd namirin' yazılı pankartı taşıyarak, Drancy Belediyesi binasına doğru yürüyüşe geçti. Eylemciler sık sık, “İntikâm”, “Katil Erdoğan, Terörist Erdoğan, terörist Türk devleti”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Bijî berxwedana gerilla” sloganları atarken, Fransızca hazırlanan bildirirler çevredekilere dağıtıldı.
Belediye binası önünde yürüyüş sona ererken, kitle Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde şehit düşen savaşçılar anısına saygı duruşunda bulundu.
Kadın hareketi adına açıklamalar yapılırken, “OPCW bir an önce bu savaş suçlarını araştırmalı ve uluslararası kamuoyuna duyurmalıdır. Bu demek oluyor ki, BM ve OPCW gözetiminde kimyasal silahlar ile Kürt halkı katlediliyor. Bizler bu savaş suçlarını tüm dünyaya teşhir edeceğiz. Ve bu barbarlığı tüm dünyaya duyuracağız” denildi.

Eylemde yarın Paris’in République Meydanı'nda yapılacak olan kitlesel eyleme de Paris ve çevresinde yaşayan tüm Kürdistanlılar ve dostları davet edildi.

 
HANNOVER

Kimyasal saldırılara karşı Hannover'de protestolar 4. gününde devam etti.

Hauptbahnhof önünde bir araya gelen Kürtler ve dostları, Kürt özgürlük savaşçılarına karşı kimyasal silah kullanımını protesto etti.

Saygı duruşunun ardından başlayan mitingde polisin şehit 17 gerillanın posterlerini toplamasına tepki gösterildi.

Oturma eyleminin ardından Women Defend Kurdistan, Women Defend Rojava ve Meclisa Gel Hannover'den oluşan bir grup, Die Grüne il binasına giderek görüşme talep etti. Kürdistan'da yaşanan kimyasal silah kullanımı kanıtlayan dosya Die Grüne temsilcilerine teslim edildi. İl binasından çıkarken polisler tarafından engellenmeye ve Gözaltına alınmaya çalışılan heyet, oturma eylemi düzenledi.

Yürüyüş Meclisa Gel Hannover, Women Defend Rojava, Defend Kurdistan , TCŞ ve Tekojin ve enternasyonalistlerin katılımıyla gerçekleşti.