Gazeteci Çağan için Bern'de eylem

Gazeteci Ahmed Azad Çağan’ın Türkiye’ye iade edilme kararına karşı Göçmenlik Bürosu yetkililerinin görüşme taleplerini reddetmesi ardından aktivistler, Bern Bahnhofplatz’da eylem yaptı.

İsviçre'de Türkiye'ye iade edilme tehdidi altında olan gazeteci Ahmed Azad Çağan için Wabern bei Bern kasabasında bulunan Göçmenlik Bürosu (SEM) önünde basın açıklaması düzenlendikten sonra 'Ahmed Azad Çağan'a Özgürlük İnisiyatifi tarafından yetkililerle görüşme gerçekleştirilmiş ancak reddedilmişti. Burada eylem kararı alan İnisiyatif’in çağrısı üzerine Bern Bahnhofplatz’da bir miting gerçekleştirildi.

Almanca, Kürtçe ve Türkçe yapılan açıklamalarda gazeteci Çağan'ın Türkiyeye iade edilmesi durumunda yaşamı ve güvenliğine dair duyulan kaygılar dile getirildi. Türk devlet tarihinin Kürt halkına ve muhalif basına yönelik her türden baskıların hatırlatıldığı açıklamada,

"İnisiyatif olarak Ahmed Azad Çağan'ın Türkiye'ye iade kararının durdurularak bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Ahmed Azad Çağan serbest bırakılana kadar tüm demokratik haklarımızı kullanarak eylemselliklerimizle alanlarda olacağız" denildi. Ardından oturma eylemi yapıldı.