Gençler, Af Örgütü binasında sivil itaatsizlik eylemi yapıyor

Kadın ve erkekten oluşan 20 civarında Kürt genci Uluslararası Af Örgütü'nün Dortmund şehrindeki binasında sivil itaatsizlik eylemi yapıyor.

Kürt gençleri saat 18:00'da Almanya'nın Dortmund şehrinde bulunan Uluslararası Af Örgütü binasında sivil itaatsizlik eylemi yapıyor. Kadın ve erkekten oluşan 20 civarında Kürt genci Af Örgütü'ne bir dosya sundu.

Dosyada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin sonlandırılması ve Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü talebi ile DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi direnişine ilişkin bilgiler de yer alıyor.

Gençler şu anda Af Örgütü binasında sivil itaatsizlik eylemlerini sürdürüyor ve Af Örgütü'nün resmi bir açıklama yapması talebiyle eylemi işgale eylemine çevirmiş durumdalar.

Gençlerin Af Örgütü'nden 4 talebi bulunuyor:

-Halklar Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecrit ve tecridin kaldırılması için yapılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerine dair bir açıklama yapılması

-Uluslararası Af Örgütü'nün Strasbourg'daki açlık grevi eylemcilerini ziyaret edip tek tek her bir eylemciyle görüşmesi

-Uluslararası Af Örgütü'nün, Avrupa Birliği'nin İşkenceyi Önleme Komitesi CPT'yi görevini yapmaya çağırması

-Uluslararası Af Örgütü'nün, Türkiye'ye süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemcilerinin taleplerini kabul edip Halklar Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin derhal sonlandırılması için çağrıda bulunması.